Autoritățile R. Moldova au apostilat 500 de diplome de model neutru, eliberate de Universitatea „Taras Șevcenco” din Tiraspol

3 august 2022, 16:47 Educație 117
Universitatea „Taras Șevcenco” din Tiraspol.  Sursa: novostipmr

Autoritățile R. Moldova au apostilat 500 de diplome de model neutru, eliberate de Universitatea ”Taras Șevcenco” din Tiraspol, a anunțat miercuri 3 august, Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău.

„Reintegrarea spațiului educațional unic și oferirea șansei ca tinerii studioși din stânga Nistrului și mun. Bender să-și realizeze potențialul și performanțele pe întreg teritoriul țării și peste hotarele țării, inclusiv în spațiul european, reprezintă o prioritate constant promovată de către autoritățile Republicii Moldova.”, a scris vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian.

Astfel, în conformitate cu rigorile cadrului normativ național, până în prezent au fost apostilate 500 de asemenea diplome, cu următoarele cele mai solicitate destinații: Italia (102), SUA (72), Bulgaria (52), Israel (46), Polonia (46), Franța (32).

Oportunități noi de studii au descoperit studenții din regiunea transnistreană și în multe alte țări din spațiul Uniunii Europene, precum: România, Spania, Olanda, Irlanda, Austria, Belgia.

Această imagine relevă atractivitatea sporită a beneficiilor și a studiilor de înaltă calitate oferite de Republica Moldova și partenerii internaționali ai acesteia, încadrată în logica politicilor de reintegrare, dar și implementarea neîntreruptă a angajamentelor agreate în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media