ULTIMA ORĂ/ R. Moldova va cumpăra gaz de la gigantul Gazprom la un tarif de 1 458,5 dolari pentru 1 000 m3 în luna august

1 august 2022, 14:37 Economie 1466
Aragaz .  Sursa: Replica Media

Prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova de compania rusească Gazprom pentru luna august 2022 va constitui 1 458,5 de dolari pentru mia de metri cubi. Anunțul a fost făcut luni, 1 august, de către președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Vadim Ceban a scris că pentru luna august prețul de achiziție al gazului livrat în conformitate cu termenii contractului cu CSP „Gazprom”, se va ridica la SA „Moldovagaz” 1 458,5 dolari SUA la mia de metri cubi”.

Tariful pentru luna august este cu 478,5 de dolari mai mult decât pentru luna iulie, când prețul de aciziție a fost de 980 de dolari pentru 1.000 m3 .

Amintim că la 14 iulie Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică (ANRE) a aprobat un tarif de 20,61 lei, fără TVA, pentru consumatorii finali, după ce Moldovagaz a cerut un preț de peste 26 de lei, fără TVA inclus.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media