Administrația președintelui Joe Biden pregătește un ajutor militar suplimentar de aproximativ 800 de milioane de dolari pentru Ucraina

19 august 2022, 11:15 Ucraina 50
SUA.  Sursa: SUA
Administrația președintelui Joe Biden pregătește un ajutor militar suplimentar de aproximativ 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, anunţ care putea fi făcut chiar vineri, potrivit Reuters.

Biden ar urma să autorizeze asistența folosind autoritatea sa prezidențială de retragere, care îi permite președintelui să autorizeze transferul de arme în exces din stocurile americane, au declarat sursele pentru Reuters.

Sursele, care au făcut declarații sub protecția anonimatului, au spus că un anunț ar putea să fie făcut săptămâna viitoare, avertizând că valoarea pachetelor de arme se poate schimba înainte de a fi anunțate.

Casa Albă a refuzat să facă comentarii.

De când trupele ruse au invadat Ucraina în luna februarie, conflictul s-a transformat într-un război de uzură, purtat de cele două tabere în special în estul şi sudul Ucrainei.

Washingtonul a trimis guvernului de la Kiev asistenţă de securitate în valoare de miliarde de dolari.

De la începutul administrației Biden, Statele Unite au alocat Ucrainei aproximativ 9,8 miliarde de dolari sub formă de asistență de securitate. Din 2014, Statele Unite au angajat peste 11,8 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina.

Rusia își descrie războiul provocat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât UE cât și SUA condamnă cu fermitate atât decizia lui Putin de a recunoaște zonele necontrolate de guvern din Donețk și Luhansk, cât și agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.

UE condamnă, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, ca răspuns la agresiunea militară, UE și SUA a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei, adăugând un număr semnificativ de persoane și de entități pe lista sancțiunilor și adoptând măsuri fără precedent.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media