FOTO/VIDEO/ UPDATE/ Protestul organizat de Partidul Șor în capitală s-a încheiat

28 februarie 2023, 14:33 Politică 533
Traseul Stăuceni-Chișinău, direcția de deplasare spre capitală, blocat .  Sursa: IGP

Traseul Stăuceni-Chișinău, direcția de deplasare spre capitală, este blocat de simpatizanții Partidului Șor care se îndreptau la protestul planificat pentru astăzi, 28 februarie. În context, Poliția informează că persoanele care au îngrădit accesul refuză să se conformeze cerințelor oamenilor legii.

UPDATE 16:00. Protestul de astăzi organizat de Partidul Șor în capitală s-a încheiat.

UPDATE 14:36. IGP îndeamnă conducătorii auto să evite centrul capitalei, în contextul în care bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între străzile Vasile Alecsandri și Pușkin, a fost blocat de participanții la întrunire. Se încearcă forțarea cordonului format din polițiști pentru a ajunge în PMAN.


UPDATE 12:50. Persoanele au blocat circulația autospecialelor.

„Solicităm repetat acestora să elibereze o bandă de circulație pentru deplasarea serviciilor de urgență”, menționează IGP.

„Persoanele care intenționează să ajungă în centrul capitalei, în acest moment blochează traseul la intrarea în mun. Chișinău dinspre Stăuceni.

Precizăm că asemenea acțiuni nu pot fi acceptate, în contextul în care această arteră este una importantă de legătură cu capitala, iar restul cetățenilor nu ar trebui să fie deranjați în timpul deplasării, în principal serviciile speciale de urgență”, informează Poliția.

Totodată, IGP a menționat că majoritatea transportului care aduce cetățenii din direcția Cimișlia spre capitală este reutilat și nu corespunde normelor tehnice.


Respectiv, polițiștii au inițiat procedura de documentare și neadmitere a deplasării mai departe, în contextul în care anterior au fost înregistrate cazuri de accidente, explozii a unităților de transport, etc.

„Totodată, precizăm că mijloacelor de transport care corespund cerințelor tehnice le-a fost permisă deplasarea, doar că pasagerii au refuzat, condiționând Poliția de a nu da curs procedurii de documentare a neregulilor depistate și permiterea de a se deplasa toți împreună. Solicităm conformare la acțiunile întreprinse de Poliție, or blocarea traseului creează un deranj pentru ceilalți participanți la trafic”, punctează IGP.

Amintim că, formațiunea Șor a anunțat pentru astăzi un nou protest în centrul capitalei împotriva conducerii statului. De menționat că, dimineață Inspectoratul General al Poliției a informat că, în baza Dispoziției Primăriei municipiului Chișinău, în perioada 28 februarie ora 08:00 - 2 martie ora 18:00, în centrul capitalei și străzile adiacente este limitat și interzis accesul vehiculelor și a persoanelor pentru desfășurarea întrunirilor și a manifestărilor în masă în contextul vizitei unei delegații oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media