Percheziții la mai multe companii din Chișinău, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 800 de milioane de lei

22 februarie 2023, 11:40 Societate 1916
Alcoolul etilic nedenaturat, depistat în timpul perchezițiilor.  Sursa: Poliția Republicii Moldova

O serie de companii din Chișinău au fost supuse perchezițiilor în cadrul unui dosar de evaziune fiscală în valoare de peste 800 de milioane de lei. Potrivit oamenilor legii, agenții economici au beneficiat nejustificat de scuriti semnificative de impozite la folosirea alcoolului etilic nedenaturat, după ce ar fi mințit autoritățile că folosesc alcoolul la fabricarea parfumurilor și a produselor cosmetice, în realitate însă produsul a fost folosit la fabricarea dezinfectantului anti-Covid-19, în cantități enorme.

Prin urmare, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, au descins la companiile vizate, bănuite că au comis evaziuni fiscale în sumă de aproximativ 800 milioane lei, în perioada 2019-2021.

Perchezițiile au avut loc la sediile companiilor, de unde au fost ridicate spre cercetare seturi de documente și purtători de informații, spun reprezentanții PCCOCS.

Investigațiile sunt în continuă desfășurare, timp în care părțile se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media