Traseele din mai multe raioane ale țării, alunecoase din cauza lapoviței. Poliția, către șoferi: Conduceți cu prudență și adaptați viteza la condițiile de drum și trafic

3 decembrie 2022, 14:51 Societate 128
INSP, polițist în trafic, trafic, IGP, polițiști.  Sursa: Replica Media

Poliția R. Moldova anunță că la moment traseele de pe teritoriu raioanelor Bălți, Sîngerei, Călărași și Strășeni sunt alunecoase și cad precipitații sub formă de lapoviță, iar pe teritoriul raionului Ștefan Vodă persistă ceață și atenționează șoferii să „adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic.”

„Întrucât ceața şi depunerile de polei influențează circulația rutieră, recomandăm șoferilor să fie atenți pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate. În condiţiile unui trafic aglomerat, lapoviţa şi ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, fiți înțelegători şi nu blocaţi intersecţiile”, se arată în mesajul oamenilor legii.

De asemenea, polițiștii recomandă pietonilor să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil deplasarea pe părțile carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă; să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

„Polițiștii sunt în trafic, pentru siguranța dumneavoastră. În situații de urgență, apelați Serviciul de Urgență 112”, se mai arată în mesaj.
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media