Eurovision 2023, Etapa Națională: Au loc audițiile LIVE. 31 de interpreți înscriși în concurs se duelează pentru Marea Finală

28 ianuarie 2023, 16:45 Muzică 249
Eurovision 2023.  Sursa: TRM

Instituția Publică Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) a dat startul audițiilor LIVE pentru selecția națională Eurovision 2023! Pașa Parfeni, SunStroke Project, Surorile Osoianu, Tania Pitușcan, Aliona Moon sau Ricky Ardezianu – sunt doar câțiva dintre cei 31 de interpreți înscriși în concurs, care se vor duela pentru Marea Finală, transmite Moldova 1.

Din componența juriului fac parte: Viola Julea, interpretă, dirijor de cor; Ion Chiorpec, șef de programe Radio Moldova Muzical; Liviu Știrbu, compozitor, Artist al Poporului; Daniela Crudu, jurnalistă, prezentatoare de telviziune Moldova1; Vasile Advahov, conducător artistic al Orchestrei Fraților Advahov.

Lista celor zece finaliști, care se vor duela în Marea Finală pentru a ajunge pe marea scenă de la Liverpool, va fi anunțată într-o ediție specială la Moldova 1, cu începere de la ora 19:30.

Din totalul de 60 de dosare înregistrate în cadrul Selecției Naționale Eurovision Song Contest 2023 au fost selectate 33 de piese. După descalificarea a două piese, în etapa audițiilor live vor fi audiate 31 de piese. Concurenții pot fi urmăriți pe Youtube și pe paginile de Facebook: Eurovision Moldova, Compania „Teleradio-Moldova”, Moldova 1, Moldova 2!

Cea de-a 67-a ediție a Eurovision se va desfășura în Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Câștigătoarea de anul trecut este reprezentanta Ucrainei, trupa Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Marea Britanie va organiza evenimentul în numele Ucrainei.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media