VIDEO/ Înconjurat de mascații CNA, Vasile Costiuc face dezvăluiri: Am primit propuneri din partea unor partide privind destabilizări publice și de a participa la formarea unui nou Guvern. (...) Întrebați-l pe Viorel pentru cine lucrează

14 ianuarie 2022, 16:00 Justiție 807
Vasiel Costiuc, la Judecătoria Ciocana.  Sursa: Democrația Acasă/Facebook

Înainte de a fi enunțată decizia Judecătoriei Ciocana privind aplicarea măsurii preventive și înconjurat de mascații Centrului Național Anticorupție, liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a reușit să facă câteva dezvăluiri pentru reprezentanții presei. Acesta susține că în spatele acțiunilor de urmărire penală ce se desfășoară pe numele său ar sta fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, însă promite a face mai multe declarații, după ce se vor expune instanța.

Într-o scurtă declarație, Costiuc susține că pe 11 Ianuarie a primit o ofertă de a participa la destabilizări în masă, însă ar fi refuzat-o, iar a doua zi a fost încătușat de oamenii legii.

„Analizează (n.r. cu referire la magistrați), mă trimit or nu mă trimit la pușcărie. Cred că trebuie să mai sune pe cineva ca să întrebe ce să facă. Nu au fost niciun fel de scheme, vom merge în instanță și vom demonstra fir cu fir că totul este fals. Acum, problema este de altă natură, mult mai amplă și este una politică. Dacă îmi dau 30 de zile, vă spun cine a dat comandă.

Am primit propuneri pe data de 11 ianuarie din partea unor partide privind destabilizări publice și am refuzat, iar pe 12 ianuarie am fost luat de acasă. În izolator am primit din nou propuneri - să recunosc și să trec de partea unor grupuri obscure pentru a destabiliza și a participa la formarea unui nou Guvern. Și în izolator am refuzat. Cei care au fost șăstiorși (n.r. acoliți) alde Morari, așa și o să rămână. Întrebați-l pe Viorel pentru cine lucrează, că nu lucrează pentru guvernare”, a spus Costiuc jurnaliștilor.


Liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost escortat, vineri, 14 ianuarie, la judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde magistrații urmează să se expună în privința prelungirii arestului preventiv pentru 30 de zile. La Judecătorie au venit mai mulți susținători ai acestuia, care au scandat „Libertate lui Costiuc”, „Vasile, noi suntem cu tine!”.

Acesta nu-și recunoaște vina și spune că „cineva a pus la cale” totul. Susținătorii săi au declarat în repetate rânduri că dosarul a fost fabricat cu scopul de a-l intimida și de a-l impune să înceteze critica guvernării și investigațiile fraudelor comise de anumite persoane satelite guvernării”.

Vasile Costiuc a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 12 ianuarie, în urma unor percheziții efectuate de ofițerii CNA și procurorii Anticorupție la domiciliul acestuia, în cadrul dosarului afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați și foști funcționari ai Primăriei Durlești.

Tot miercuri, 12 ianuarie, apărătorul lui Vasile Costiuc a anunțat că clientul său a intrat în greva foamei pe perioada reținerii sale în izolatorul CNA.

Dosarul în care figurează și acțiunile desfășurate de procurori și CNA în această cauză au fost inițiate în 2021. Acțiunile infracționale au început din anul 2005, iar ultima tranzacție de vânzare-cumpărare a terenurilor a fost realizată în anul 2019, ca finalizare a acțiunilor criminale, realizate de grupul menționat.

Acțiunile de urmărire penală în acest caz continuă sub conducerea Procuraturii Anticorupție.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media