Sondaj ISPRI și IDIS Viitorul: BeCS ar obține mai multe voturi decât PAS dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

8 februarie 2022, 11:24 Politică 238
PAS, BCS.  Sursa: Colaj Replica Media

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) ar obține mai multe voturi decât Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care deține majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova. Cel mai recent sondaj realizat de Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ioan I.C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI), în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, arată că pentru BCS ar vota 25,2% din totalul respondenților, în timp ce pentru PAS ar vota 22,7%.

În eventualitatea unui nou scrutin electoral, în Parlament ar intra și partidul Politic „Șor”, cu 8%.

Partidele precum Partidul Nostru, Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), noua formațiune politică a primarului general al capitalei Ion Ceban - Mișcarea Alternativă Națională (MAN) și Partidul democrat (PDM), nu ar trece pragul electoral.

Cel mai mic scor l-ar obține Partidul Liberal, pentru care ar opta 0,1%.


Totodată, din totalul celor deciși, 40,0% ar opta pentru BCS, 36,0% pentru PAS și 12,9% pentru Partidul „Șor”.


Amintim că la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, PAS o obținut 52,80% din voturi, BCS - 27,17%, iar „Șor” a obținut 5,74% din voturi.

Volumul eșantionului a fost de 1 134 persoane cu vârstă de 18 ani și mai mult, din 13 regiuni geografice, care coincid cu unitățile administrativ-teritoriale de până la revenirea la raioane, mediu rezidențial (urban-rural), mărimea localităților urbane (2 tipuri), numărul populației localităților rurale (3 tipuri de localități rurale).

Barometrul are o eroare maximală de +-3%.

Perioada de culegere a datelor a fost 24 ianuarie – 5 februarie 2022. Interviurile au fost realizate Față în Față.

Sondajul a fost realizat de către CBS Research din Republica Moldova.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media