Liderul „Democrația Acasă” și un fost deputat PDM, reținuți în urma perchezițiilor CNA și a procurorilor Anticorupție

12 ianuarie 2022, 09:21 Justiție 356
Vasile Costiuc.  Sursa: captură video

Liderul partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc și un fost deputat PDM, au fost reținuți în dimineața zilei de miercuri, 12 ianuarie, în urma perchezițiilor ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) și a procurorilor Anticorupție. Ambii sunt vizați în dosarul afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați și foști funcționari ai Primăriei Durlești.

Reprezentanții CNA confirmă reținerea a două persoane, în dosarul primăriei Durlești și spun că acțiunile pe dosar continuă.

„Suntem la patru adrese din raza municipiului Chișinău, unde efectuăm acțiuni de urmărire penală la persoane care au intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiați ai fostului primar”, au anunțat cei de la CNA.

Potrivit canalului de Telegram Ungureanu 112, cea de-a doua persoană reținută este fostul deputat PDM și fostul primar interimar al orașului Durlești, Veaceslav Nedelea. Informația nu a fost deocamdată confirmată oficial.


Pe pagina de Facebook a partidului Democrația Acasă Vasile Costiuc a publicat un live în care apar procurorii și ofițerii CNA care ar fi sosit, potrivit lui Costiuc, la ora 06:00 dimineața. Acesta a fost anunțat de procuror că este reținut pentru 72 de ore.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media