Circa 70 de militari japonezi s-au oferit voluntari să se alăture de partea Ucrainei în războiul cu Rusia

2 martie 2022, 09:51 Externe 649
Militari japonezi.  Sursa: japantimes.co.jp

Ieri, 1 martie, circa 70 de cetățeni japonezi au solicitat să devină soldați voluntari și să se alăture de partea Ucrainei în războiul cu Rusia. Despre acest lucru a anunțat Ambasada Ucrainei în Ucraina, scrie cotidianul japonez.

Toți voluntarii sunt bărbați, iar majoritatea sunt foști soldați în cadrul Forțelor de Autoapărare Japoneze (SDF). Potrivit unei surse apropiate unei firme private din Tokyo încredințate de ambasadă cu adunarea voluntarilor, până în noaptea de 1 martie fuseseră primite cereri de la aproximativ 70 de persoane, iar aproximativ 50 dintre aceștia sunt foști membri ai SDF. Doi dintre voluntari au și experiență în Legiunea Străină Franceză.

Pe 27 februarie, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat formarea unei legiuni străine cuprinzând voluntari din străinătate. În aceeași zi, Ambasada Ucrainei în Japonia a postat un mesaj pe Twitter în care cere „oamenilor care doresc să lupte împreună să se alăture de partea Ucrainei”.

Ambasada va decide dacă trimită sau nu soldați voluntari în discuții cu Guvernul japonez și este posibil ca aceștia să fie însărcinați cu ajutor umanitar și alte roluri.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media