Ministerul Apărării din Ucraina: Forțele ruse continuă ofensiva pentru a bloca Kievul din direcțiile nord și nord-vest

2 martie 2022, 09:08 Ucraina 276
Turnul de televiziune din Kiev, bombardat.  Sursa: bigkyiv.com.ua

În ciuda rezidstenței forțelor armate ucrainești, trupele ruse de ocupație continuă ofensiva de-a lungul graniței Goreniki, Gostomel, Demidov în direcția Kiev pentru a bloca capitala din direcțiile nord și nord-vest, informează Ministerul Apărării din Ucraina în raportul prezentat la ora 08:00.

În direcția Podolsk, forțele ruse încearcă să continue ofensiva de-a lungul graniței Goreniki, Hostomel, Demidov în direcția Kievului pentru a bloca capitala din direcțiile nord și nord-vest. În regiunea Jitomir sunt până la trei grupe tactice a 5-a Combinată a districtului militar de Est al forțelor armate ale Federației Ruse.

În direcția nordică, până la 17 grupuri ale forțelor de ocupație, în ciuda pierderii de personal și a echipamentelor, continuă operațiunile ofensive de blocare a Kievului dinspre nord-est. Invadatorii au fost opriți în zonele Kozeleț, Bobrov Tsia și Makiev. În cealaltă direcție, în zona satelor Svitolina, Peremoga și Hostolucicia, trupele inamice și-au pierdut potențialul ofensiv, spun reprezentanții ministerului ucrainean al Apărării.

Două grupuri tactice din forțele terestre ruse încearcă să țină înconjurate orașele ucrainene Sumî, Lebedin și Ohtîrka.

În direcția Slobojanskaia, până la 16 grupuri tactice continuă operațiunea ofensivă în direcția Krasnograd și o parte a forțelor, până la patru grupuri, pe Izium. Serviciul de presă al ministerului noteazp că „invadatorul a suferit pierderi și a fost oprit în apropierea așezărilor Bogoduhov, Ciuguev, Shevchenko”:

Pe direcția Donețk, „fără succes”, forțele ruse s-au concentrat pe blocarea orașului Mariupol.

În direcția Tavriia, armata rusă își continuă operațiunile ofensive în zonele localităților Skadovsk, Hola Pristan, Kherson, Snigurovka și Nova Kahovka. După regrupare, militarii forțelor de ocupație continuă să se deplaseze în direcția Herson și Mikolaiv. Până la două grupuri tactice operează în zonele așezărilor Vasilivka, Chervone Pole, Novo Petrovka.

În Zona Operațională a Mării Negre, armata Federației Ruse desfășoară un grup naval și continuă pregătirile pentru o operațiune de debarcare navală.

„Nereușind să-și avanseze forțele, inamicul continuă cinic să atace cu rachete și bombe infrastructura critică pentru a intimida populația civilă, care este curajoasă și luptă cot la cot cu Forțele Armate ale Ucrainei. Moralul inamicului și voința lui de a câștiga scad rapid din cauza apărării constante a trupelor noastre. Ocupanții au pierderi în toate direcțiile. Informații despre asta - puțin mai târziu. Împreună vom învinge inamicul, pentru că adevărul este de partea noastră! Victoria va fi a noastră! Glorie Ucrainei!”, notează purtătoarea de cuvânt a ministerului, Ganna Malear.


Astăzi, 2 martie, se face o săptămână de când Rusia a invadat țara vecină - Ucraina. Începând cu data de 24 februarie, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineața o operațiune militară specială în Ucraina, zeci de explozii se aud în continuu în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. În a cea de-a patra zi de război, liderul de la Kremlin și-a pus forțele nucleare în stare de alertă, iar Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Comunitatea internaţională a sporit sancţiunile economice împotriva Federației Rusie.

Toate noutățile din ziua curentă despre ofensiva militară a armatei ruse în Ucraina le puteți găsi aici.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie și 1 martie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media