Marina Ovsiannikova, care a protestat în direct față de războiul din Ucraina, a fost angajată de un ziar german. Un oficial de la Kremlin dă de înțeles că ar putea fi modificată legislația pentru a permite retragerea cetățeniei ruse în asemenea cazuri

12 aprilie 2022, 14:24 Rusia 244
Marina Ovseanicova.  Sursa: captură video

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul rusesc pro-Kremlin Pervîi Kanal, a fost angajată în calitate de corespondentă la ziarul german Die Welt realizând reportaje din Ucraina și Rusia, scrie BBC. La scurt timp, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a venit cu o reacție în care a dat de înțeles că ar putea fi modificată legislația pentru a permite retragerea cetățeniei ruse în asemenea cazuri.

Informația despre angajarea Marinei Ovsiannikova a fost confirmată de proprietarul publicației, Axel Springer, menționând că jurnalista va scrie pentru ziar, dar și pentru canalul TV de știri Die Welt.

„La un moment crucial, Marina Ovsiannikova a avut curajul să confrunte telespectatorii ruși cu o viziune neînfrumusețată a realității. Făcând acest lucru, ea a apărat cea mai importantă etică jurnalistică – în ciuda amenințării represiunii de stat. Sunt încântat să lucrez cu ea”, declarat redactorul șef al Welt Group, Ulf Poschardt.

„WELT reprezintă ceea ce este apărat atât de vehement de către oamenii curajoși ai Ucrainei - libertatea. Consider că este de datoria mea ca jurnalist să apăr această libertate. Și sunt încântată să pot face asta acum pentru WELT”, a declarat jurnalista Marina Ovsiannikova.

Amintim că, Marina Ovseannikova a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse. În semn de protest, angajata televiziunii a îndemnat oamenii să nu asculte știrile pentru că sunt mințiți.

Ulterior, Jurnalista a fost amendată cu 30.000 de ruble. Ea a fost găsită vinovată de organizarea unei acțiuni publice necoordonate.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media