Polonia va renunța la gazele rusești din 2023

17 martie 2022, 15:15 UE 162
Gazprom.  Sursa: noi.md

Polonia va renunța la gazele rusești din 2023. Termenul contractului pe termen lung dintre Polonia și Rusia pentru achiziționarea de gaze se încheie în decembrie 2022 și nu vor exista noi tranzacții cu Federația Rusă.

Gazul rusesc reprezintă majoritatea importurilor Poloniei, dar compania de stat PGNiG îl poate înlocui, scrie Unian.

Piotr Naimsky, comisarul guvernului polonez pentru infrastructura energetică strategică, a declarat acest lucru la RMF 24.

„Nu vom mai cumpăra gaz de la furnizorii ruși. În prezent, 50% este gaz din Rusia, pe care îl putem înlocui", a spus Naimsky.

Potrivit acestuia, gazul rusesc reprezintă o mare parte a importurilor Poloniei, dar compania de stat PGNiG îl poate înlocui.

După cum sa raportat, Uniunea Europeană intenționează să introducă sancțiuni mai dure împotriva companiilor rusești Rosneft, Transneft și Gazpromneft. În același timp, blocul nu refuză să achiziționeze petrol rusesc pe gaz.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media