Gavrilița a semnat cererea de demisie depusă de Kulminski: „Regretăm decizia colegului nostru, dar înțelegem că așa sunt circumstanțele”

5 noiembrie 2021, 17:11 Politică 133
Vlad Kulminski și Natalia Gavrilița.  Sursa: Natalia Gavrilița/Facebook

Prim-ministra Natalia Gavrilița anunță că a semnat cererea de demisie depusă de viceprim-ministrul Vlad Kulminski. Șefa Guvernului declară că regretă plecarea acestuia, menționând că „înțelegem că așa sunt circumstanțele”.

„Cert e că demisia dumnealui vine din motive personale și nu are legătură cu performanțele înregistrate pe dosarul de reglementare a diferendului transnistrean. Am toată certitudinea că expertiza dlui Kulminski va fi foarte utilă și de acum înainte pentru echipa de la Guvern”, a scris Gavrilița pe rețelele de socializare.

Amintim că, în dimineața zilei de astăzi vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, și-a dat demisia. Potrivit reprezentanților Guvernului, acesta a plecat din funcția din motive personale.

Kulminski a fost numit în funcția de vicepremier în august 2021.

Acesta a fost Consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu. În perioada 2020 – 2021, a deținut funcția de Consilier pentru Reglementarea Conflictelor în cadrul Biroului anti-criza al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

A elaborat și a implementat programe în domeniul soluționării conflictelor și bunei guvernări din regiune, în cadrul diferitor organizații internaționale, inclusiv Dialog Umanitar din Elveția, PNUD, DFID, Banca Mondială. În perioada 2016 – 2019 a fost Directorul Executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS). A activat în calitate de expert politic la Ambasada SUA și cea a Marii Britanii în Moldova. Vlad Kulminski este magistru în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Central Europeană din Budapesta și mai deține un master în administrație publică de la Școala Maxwell de cetățenie și afaceri publice din New York, SUA. Vlad Kulminski este absolvent al programelor Fulbright și John Smith și al Programului pentru tineri lideri ai Conferinței de securitate de la München.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media