VIDEO/ Mama băiatului de 12 ani mort în accidentul de la Strășeni, decisă să lupte pentru a pedepsi șoferul care se face vinovat: „Pentru copilul meu, care avea viață înainte, vreau ca el maximal să răspundă”

1 decembrie 2021, 13:04 Societate 4679
Accident la Strășeni.  Sursa: Replica Media

Mama băiatului de 12 ani, care a murit în tragicul accident de la intrare în orașul Strășeni la mijlocul lunii noiembrie, vrea ca șoferul vinovat să fie pedepsit cu toată asprimea. Femeia este internată în continuare în spital, a suferit câteva operații într-un proces lung de recuperare și speră să se ridice pe picioare după traumele grave cu care s-a ales în urma accidentului. Între timp, un grup de avocați din Chișinău s-a oferit să-i acorde asistență juridică, pentru a-l trage la răspundere pe vinovat, care în prezent are interdicția de a părăsi localitatea unde trăiește, transmite postul de televiziune TV8.

„Eu am văzut medicii când au venit și s-au apropiat de Alex, dar nu au avut ce-i face. Asta a fost câteva secunde. El s-a izbit frontal în noi. Am văzut doar airbagurile în față, pe urmă strigam la copil: Alex, Alex! Au venit niște oameni, au scos copilul, l-au pus pe iarbă. Au spus că el răsuflă... Pe mine nu au putut să mă scoată, a venit o echipă de pompieri și m-au descarcerat. Fratele meu a ieșit singur din mașină, însă și-a pierdut cunoștința”, a spus femeia de 44 de ani într-un interviu pentru TV8.

Femeia a fost transportată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, unde, spune ea a suferit două intervenții și stă țintuită la pat. Aceasta însă, a menționat faptul că medicii i-au spus că se va ridica pe picioare.

„Până acum au fost două, ei practic m-au salvat aici la spitalul acesta. A doua operație a fost la coloana vertebrală. M-am trezit a doua zi și am întrebat dacă o să merg. Ei au spus că nu știu. Acum a urmat altă operație și mi-au spus că da, voi merge.”

Tatiana susține că vrea să-și facă dreptate facă dreptate și cere pedeapsă maximă pentru șoferul automobilului KIA, care se face vinovat de accident - „Pentru copilul meu, care a decedat, el avea viață înainte și eu vreau ca el maximal să răspundă pentru ceea ce a făcut.”

Între timp, un grup de avocați din capitală s-au oferit să acorde asistență juridică familiei. Aceștia spun că șoferul vinovat ar fi fost în stare de ebrietate la momentul accidentului, iar în ancheta penală acest fapt nu a fost indicat. Aceștia acuză organele de drept că ar încerca să mușamalizeze cazul și cer martorilor să fie receptivi.

„De ce noi ne-am adresat la public, pentru că am aflat că se declanșează ancheta fără a menționa că persoana se afla în stare de ebrietate.”

Avocații susțin, de asemenea, că șoferul Kia Sportage” în vârstă de 35 ani ar mai fi fost documentat, în anul 2015, pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate și consideră ilegală și abuzivă decizia procurorului de caz, care i-a aplicat inculpatului doar interdicția de a părăsi localitatea.

Procurorul de al Procuratura raionului Strășeni, Roman Porubin, responsabil de acest caz, a confirmat faptul că inculpatul se afla în stare de ebrietate la momentul accidentului.


Amintim că tragicul accident s-a produs în seara de 7 noiembrie,la ieșirea din orașul Strășeni, în direcția Chișinăului când un automobil KIA Sportage, a ieșit la o depășire și a tamponat frontal un automobil Opel. În urma impactului, un copil de 12 ani a decedat pe loc iar mama acestuia a fost preluată de o ambulanță și transportată în stare gravă la spital.

Potrivit poliției, în automobilul KIA Sportage se afla șoferul în vârstă de 35 ani și pasagerii - o femeie de 21 ani și trei minori de 16 ani, 2 ani și respectiv 1 an.

În cealaltă mașină se deplasau șoferița de 44 de ani, fratele acesteia, la fel în vârstă de 44 de ani, și copilul femeii - un băiat de 12 ani care, din nefericire, a decedat pe loc în urma impactului violent.

Toate cele cinci persoane din automobilul KIA, dar și bărbatul de 44 de ani din Opel au fost preluate de echipaje medicale și internate la spitalul raional Strășeni pentru îngrijiri medicale. Mama minorului decedat, care se afla la volanul automobilului Opel, a fost transportată în stare de inconștiență la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) din Chișinău, unde a fost stabilizată.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media