Primul mesaj după învestire al ministrului Muncii și Protecției Sociale, însoțit de o fotografie: „După furtună vine curcubeul. Semn de bun augur”

6 august 2021, 21:55 Politică 5218
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.  Sursa: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale/ Facebook

Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari a venit cu un mesaj optimist, după ce a fost învestit astăzi, 6 august, noul Guvern al Republicii Moldova.

Potrivit lui Marcel Spatari, ziua de astăzi a fost una „încărcată”, dar bucură că a reușit să ajungă împreună cu ministra Sănătății Ala Nemerenco la actualul Minister al Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale (MSMPS), care urmează să fie divizat.

„Am avut o primă întâlnire, formală, cu colectivul Ministerului, cu oamenii cu care vom lucra. Ziua s-a terminat cam aşa ca în poză, făcută azi la ieşirea din guvern.
După furtună vine curcubeul. Semn de bun augur.
***
P.S. Obiectivele Ministerului le găsiți în programul de Guvernare. Voi reveni cu detalii mai concrete în perioada următoare.
Aclimatizarea va dura un pic, dar lucrul a început înainte de învestire”, a scris Marcel Spatari pe pagina sa oficială de Facebook.


Transferul de putere către noua guvernare a avut loc astăzi, 6 august, în cadrul mai multor ministere, după învestirea noului Guvern. Membrii Guvernului Gavrilița a depus jurământul la Președinție, după ce astăzi, 6 august, au primit votul de încredere din partea Parlamentului.

Guvernul de la Chișinău a fost înscăunat cu votul a 61 de deputați PAS. Opoziția - legiuitorii din BCS și Partidul Șor, nu și-au arătat încrederea față de echipa guvernamentală.

În componenţa echipei guvernamentale sunt mai multe nume cunoscute publicului din garniturile anterioare, propuse de Natalia Gavrilița când a fost desemnată drept candidată la funcția de prim-ministră.

În lista actuală mai fac parte foşti miniştri din Guvernul condus de Maia Sandu, dar și membri din echipa Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS). Totodată, numărul ministerelor este mărit.

Restructurarea se referă la ministerul Educației Culturii și Cercetării, ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, dar și ministerul Economiei și Infrastructurii.

Lista Guvernului Gavrilița:

 • Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Nicu Popescu;

 • Ministerul Economiei - Sergiu Gaibu;

 • Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale - Andrei Spînu;

 • Ministerul Finanțelor - Dumitru Budeanschi;

 • Ministerul Afacerilor Interne - Ana Revenco;

 • Ministerul Apărării - Anatolie Nosatâi;

 • Ministerul Culturii - Sergiu Prodan;

 • Ministerul Justiţiei - Sergiu Litvinenco;

 • Ministerul Sănătății - Ala Nemerenco;

 • Ministerul Mediului - Iuliana Cantaragiu;

 • Ministerul Agriculturii - Viorel Gherciu;

 • Ministerul Educației - Anatolie Topală;


Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media