Carburanții se ieftinesc și în acest weekend. ANRE: Benzina și motorina au ajuns la același preț de 24.49 lei/litru, coborând la nivelul lunii martie 2022

2 decembrie 2022, 11:16 Economie 254
Benzinărie, stație PECO.  Sursa: Replica Media

Tarifele la benzină și motorină continuă să scadă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru acest weekend un preț cu 5 bani mai mic pentru litrul de benzina COR 95, și cu 4 bani mai mic la litrul de motorină standard.

Astfel, de la miezul nopții, stațiile PECO vor afișa următoarele tarife:

24,49 lei/litru - pentru benzina COR 95;

24,49 lei/litru - pentru motorina standard.

După ce în luna iunie a anului curent prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal de 33,90 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 32,46 lei/litru pentru motorina standard, actualmente Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă cea mai mare scădere de preț pentru motorină, înregistrată de la începutul scumpirilor în lanț după declanșarea agresiunii Federației Ruse în Ucraina.

Ieftinirea cumulată a carburanților în ultima perioadă este de 9,41 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 7,97 lei/litru pentru motorina standard, ceea ce reprezintă o diminuare cu circa 27,8 % și respectiv 24,6% comparativ cu valorile maximale din luna iunie.

În același timp, pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie prețurile la bursele internaționale înregistrează o ușoară creștere. Acest fapt se datorează unei diminuări a stocurilor de producție înainte de desfășurarea întâlnirii OPEC+ din 4 decembrie.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media