Cetățean ucrainean, dat în căutare internațională, extrădat din Cehia în R. Moldova. Ce infracțiune a comis

4 noiembrie 2022, 16:27 Justiție 164
Extrădarea unei persoane din Cehia în R. Moldova.  Sursa: politia.md

Un bărbat de 36 ani, originar din Ucraina, anunțat în căutare internațională pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă, a fost extrădat din Republica Cehă, prin intermediul Direcției cooperare polițienească internațională al IGP și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Învinuitul, a fost anunțat în căutare internațională de către Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații la solicitarea Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în luna octombrie a anului 2021.

Bărbatul este învinuit de faptul că în perioada anului 2016, prin înțelegere prealabilă cu alte persoane neidentificate de organul de urmărire penală, au recrutat mai multe persoane: bărbați și femei cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, în scop de exploatare prin muncă pe teritoriul Republicii Cehe, promițându-le venituri ce variau de la 800 la 1.200 de euro lunar per persoană.

Polițiștii și procurorii au stabilit că, odată ajunse la destinație, victimele au fost exploatate în diferite lucrări agricole, nefiindu-le până în prezent achitate salariile promise.

Acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media