UPDATE 18:46. Ambasada Federației Ruse de la Chișinău a trimis o notă de protest părții moldovenești după ce în seara zilei de 7 octombrie un cetățean rus a vandalizat poarta ambasadei cu graffiti, a lansat focuri de artificii în apropierea clădirii și a agățat pe o rangă metalică o bucată de stofă albastră cu alb.
Într-un comunicat de presă, misiunea diplomatică spune că „așteptăm ca farsa ostilă să fie evaluată procedural corespunzător și să nu se repete pe viitor, iar cei responsabili să fie pedepsiți”.
Amintim că, În seara zilei de 7 octombrie, exact în ziua când liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și-a sărbătorit ziua de naștere, ambasada Federației Ruse de la Chișinău, a fost vandalizată. Pe poarta misiunii diplomatice a fost scris un mesaj anti-Putin, au fost aruncate focuri de artificii în curtea ambasadei, iar, potrivit oamenilor legii făptașul este un cetățean al Rusiei, care a fost reținut pentru 72 de ore.
UPDATE 18:28. Uniunea Europeană „condamnă în cei mai fermi termeni posibili” tentativa de sechestrare de către Rusia a centralei nucleare Zaporojie și anexarea declarată a patru regiuni ucrainene, a declarat sâmbătă șeful UE pentru politică externă Josep Borrell.
Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care pune fabrica sub controlul statului rus și modifică constituția țării prin admiterea de noi regiuni în Rusia.
UE „nu recunoaște și condamnă cu fermitate anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor Ucrainei Donețk, Luhansk, Zaporijie și Herson. În consecință, decretul privind confiscarea ZNPP este ilegal și nul din punct de vedere juridic”, a spus Borrell într-un comunicat.
Borrell a cerut Rusiei „să-și retragă complet forțele și echipamentele militare și să predea controlul asupra NPP proprietarului său de drept, Ucraina”.
Înaltul diplomat al UE a mai subliniat că o prezență „întărită” a organului de pază nuclear al ONU la fața locului și „accesul nestingherit al acesteia la centrală sunt necesare urgent în interesul securității Europei în ansamblu”.
Centrala electrică a pierdut toate sursele externe de energie sâmbătă din cauza bombardamentelor reînnoite și acum se bazează pe generatoare diesel de urgență, au declarat Agenția Internațională pentru Energie Atomică și operatorul nuclear din Ucraina Energoatom.
UPDATE 17:50. Serviciul Poștal ucrainean va emite noi timbre care prezintă podul avariat din strâmtoarea Kerci, care lega Crimeea de Rusia.
„Nu vă urez o zi bună, pentru că este deja minunată. Podul Kerci este gata”, a spus șeful Ukrposhta, Igor Smelianski.
Timbrul va prezenta două figuri care seamănă cu starurile de la Hollywood Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în ipostaza lor iconică din filmul din 1997 „Titanic”.
UPDATE 16:52. Pe podul din Crimeea, circulația mașinilor și autobuzelor a fost reluată „cu trecerea unei proceduri complete de inspecție”, a spus șeful Crimeei anexate, Serghei Aksenov.
Anterior, Aksenov a anunțat că traficul va fi reluat după ora 16:00, ora Moscovei, pe partea neavariată a automobilului. Trenurile, a spus el, vor fi lansate după ora 20:00, ora Moscovei.
În ceea ce privește șoferii de camion, aceștia trebuie să planifice o rută prin trecerea cu feribotul Kerci. „Două ore mai târziu, feribotul Kerch-2 începe să traverseze strâmtoarea”, a spus Akseonov.
UPDATE 16:46. Ca urmare a exploziei de pe podul Kerci, care duce de la Teritoriul Krasnodar al Rusiei la Crimeea anexată, o parte a drumului s-a prăbușit, un incendiu a izbucnit pe pod și șinele de cale ferată au fost, de asemenea, avariate. Serviciul rusesc BBC a strâns câteva versiuni ale experților despre cum ar fi putut fi posibilă o astfel de explozie și la ce consecințe ar duce.
Autoritățile ruse au declarat că o explozie de mașină a fost cauza incidentului. Comisia de Investigații a raportat că angajații săi au stabilit informații despre proprietarul mașinii. Trei persoane au fost ucise - conform anchetatorilor ruși, aceștia sunt „probabil pasagerii unei mașini care se afla lângă camionul aruncat în aer”.
„Multe explozive”
Un expert senior în explozivi din armata britanică, pensionat, numește aruncarea în aer a podului Kerci „o capodopera de sabotaj ascuns”. „Lipsa unor daune evidente explozive/fragmentare pe carosabil sugerează că nu au fost folosite arme de avion”, a spus el într-o conversație cu corespondentul BBC Paul Adams.
Potrivit expertului, cauza exploziei ar putea fi un „atac de dedesubtul” podului. El sugerează că exploziile de pe podul rutier și pe șinele de cale ferată „au fost inițiate aproape simultan cu ajutorul unei comenzi radio codificate”.
Generalul pensionar al armatei australiane Mick Ryan a postat pe Twitter că o prăbușire ca aceasta ar necesita o mulțime de explozibili - câțiva oameni nu ar putea transporta atât de mult singuri. A fost nevoie și de un plan de explozie bine gândit, notează expertul, deoarece podurile din beton armat sunt cele mai stabile dintre toate. „Mai multe camioane sau rachete/bombe ar putea atinge acest obiectiv dacă ar fi direcționate cu precizie către secțiunile potrivite ale podului”, a spus Ryan.
Versiunea oficială rusă a celor întâmplate este că un camion a explodat pe pod. Acest lucru a dus la incendiul a șapte rezervoare de combustibil ale trenului și la prăbușirea parțială a două trave de mașină, a declarat Comitetul Național Antiterorism al Rusiei într-un comunicat.
Totuși, podul, cel puțin oficial, are un sistem strict de securitate. Orice camion care intră pe Podul Crimeei este verificat pentru explozivi. La intrări se află complexe staționare de inspecție și inspecție radio-tehnică ST-6035, care verifică mașinile pentru prezența explozivilor. Departamentul Federal de Stat Unitar al Întreprinderilor de Securitate Departamentală al Ministerului Transporturilor al Rusiei este responsabil de verificare - are un contract de stat pentru protecția podului în valoare de zeci de milioane de ruble pe an.
Aceeași Întreprindere Unitară Federală de Stat a păzit aerodromul din Taganrog, unde repara aeronava Il-80 - una dintre cele mai secrete avioane militare din Rusia, concepută pentru a controla trupele în cazul unui conflict nuclear (experții l-au numit „aeronava de apocalipsă”). În decembrie 2020, s-a dovedit că cineva a urcat în avion și a furat echipamente secrete în valoare de peste 2,5 milioane de ruble. Un locuitor șomer din Taganrog și complicele lui au fost găsiți vinovați de furt și condamnați.
„Versiunea camionului este logică prin faptul că rezolvă problema livrării unei cantități mari de explozivi”, a spus expertul militar israelian David Gendelman într-un comentariu pentru Serviciul rus BBC.
După cum notează expertul, multă vreme s-a discutat că Ucraina nu dispune de rachete sau alte mijloace de atac aerian, „pentru ca lovitura să aibă un efect real, cu excepția propagandei”. Apărarea aeriană lucrează și la pod, notează Gendelman. „Se pare că au decis că, această cantitate de explozivi nu poate ajunge pe cale aeriană, poate pe cale terestră”, spune el.
„Întrebarea coordonării cu trenul aruncat în aer rămâne: a fost prins de un camion sau a fost aruncat în aer separat?”, notează Gandelman.
UPDATE 16:17. Trupele ruse din sudul Ucrainei vor fi aprovizionate prin coridoare maritime și terestre, în urma exploziei de sâmbătă de pe podul Kerci, a anunțat Ministerul Apărării al țării, transmite CNN.
Importanță strategică: armata rusă a folosit pe scară largă podul pentru a-și aproviziona forțele în Herson și Zaporojie. Nu este clar cât timp vor fi scoase din funcțiune podurile rutiere și feroviare din strâmtoarea Kerci.
Ministerul a declarat pe canalul său Telegram: „Furnizarea grupului rus de trupe implicate în operațiunea militară specială în direcțiile operaționale Nikolaev-Krivoi Rog și Zaporojie [ucraineană: Nikolaev - Krivoi Rig - Zaporojie] se realizează continuu în întregime de-a lungul coridorul terestru și parțial prin transport maritim.”
Ucraina recucerește teritoriu din sud: Kievul continuă cu succes campania de refacere a părților din sudul și estul Ucrainei pe care Rusia le-a capturat în primele săptămâni de război.
Armata ucraineană a recucerit 2.400 de kilometri pătrați de teritoriu în regiunea Herson din sudul țării „de la începutul războiului la scară largă”, a declarat vineri un înalt oficial ucrainean.
UPDATE 15:25. Uniunea asiguratorilor din Rusia a estimat sâmbătă pagubele provocate Podului Crimeii de o explozie produsă la primele ore ale dimineţii între 200 şi 500 de milioane de ruble (aproximativ 3,2 milioane şi, respectiv, 8,1 milioane de dolari), potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de EFE, transmite agerpres.ro.
„Uniunea asiguratorilor din Rusia estimează pagubele provocate de situaţia de urgenţă de pe Podul Crimeii între 200 şi 500 de milioane de ruble”, se afirmă într-un comunicat.
Organizaţia nu dispune deocamdată de informaţii privind contractele de asigurare în vigoare pentru această infrastructură care a costat la vremea respectivă aproximativ 3,5 miliarde de dolari şi a fost construită de compania omului de afaceri Arkadi Rottenberg, un prieten al preşedintelui rus Vladimir Putin.
Comitetul de anchetă rus a declarat sâmbătă, la fel ca şi Agenţia Naţională Antiteroristă (NAC) că, potrivit informaţiilor preliminare, un camion a explodat în această dimineaţă pe partea rutieră a Podului Crimeei, în zona Taman a peninsulei Crimeea, provocând incendierea a şapte cisterne cu combustibil dintr-o garnitură de tren ce se îndrepta spre peninsulă.
În urma incidentului, două secţiuni ale părţii rutiere a podului s-au prăbuşit în apă.
UPDATE 15:08. Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat că, în urma bombardamentelor de sâmbătă, centrala nucleară Zaporojie și-a pierdut singura sursă externă de alimentare cu energie, ceea ce reprezintă un mare pericol.
„Reluarea bombardamentelor, care a lovit singura sursă externă de alimentare cu energie electrică a centralei, este extrem de iresponsabilă. Centrala nucleară de la Zaporojie trebuie protejată”, a declarat șeful AIEA într-un comunicat.
Acum centrala nucleară va putea primi energie pentru răcirea reactorului doar de la generatoare diesel de urgență. Fiecare dintre aceste generatoare are suficient combustibil pentru cel puțin zece zile, a spus agenția.
Inginerii ZNPP au început lucrările de reparare a liniei electrice deteriorate.
Bombardarea ZNPP, care este ocupată de trupele ruse, are loc de la începutul lunii august. Rusia și Ucraina se învinuiesc reciproc de atacuri.
UPDATE 14:20. Comitetul de Investigații al Rusiei raportează că trei persoane au murit în urma exploziei de pe podul din Crimeea.
„Aceștia sunt, probabil, pasagerii unei mașini care se afla lângă camionul aruncat în aer. În prezent, cadavrele a doi bărbați și o femeie au fost deja ridicate din apă, identitățile lor sunt în curs de stabilire”, se menționează pe canalul de telegram al departamentului.
În plus, Comisia de Investigații scrie că angajații săi au stabilit date despre camionul explodat și proprietarul acestuia.
„Acesta este un rezident al Teritoriului Krasnodar, au fost declanșate acțiuni de investigație la locul său de reședință. Se studiază traseul de mișcare a mașinii și documentația aferentă", transmite Comisia de Investigații.
UPDATE 13:41. Condițiile meteorologice din strâmtoarea Kerci împiedică planurile Rusiei de a folosi feriboturile pentru a ajunge în Crimeea de la Krasnodar, potrivit presei de stat ruse.
„Condițiile meteo nu permit lansarea unei traversări cu feribotul din Crimeea pe 8 octombrie”, a spus TASS sâmbătă, citând „autoritățile”.
Sâmbătă mai devreme, legăturile majore de transport între Rusia continentală și peninsula anexată Crimeea - inclusiv autobuze și trenuri - au fost suspendate, în urma unei explozii pe podul Kerci.
Înainte de avertizare meteo, autoritățile plănuiseră să folosească „cel puțin patru sau cinci feriboturi” pentru a organiza comunicația între Crimeea și Krasnodar, potrivit TASS.
UPDATE 13:19. În seara zilei de 7 octombrie, exact în ziua când liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și-a sărbătorit ziua de naștere, ambasada Federației Ruse de la Chișinău, a fost vandalizată. Pe poarta misiunii diplomatice a fost scris un mesaj anti-Putin, au fost aruncate focuri de artificii în curtea ambasadei, iar, potrivit oamenilor legii făptașul este un cetățean al Rusiei, care a fost reținut pentru 72 de ore.
Potrivit ofițerei de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Svetlana Scripnic, în seara zilei de ieri, un bărbat, în vârstă de 40 de ani și originar din Rusia, a comis mai multe acte huliganice în apropierea ambasadei Ruse.
Acesta a vandalizat poarta ambasadei cu graffiti, a lansat focuri de artificii în apropierea clădirii și a agățat pe o rangă metalică o bucată de stofă albastră cu alb.
„La somațiile angajaților IGC, individul s-a opus, ulterior acesta a fost coborât de pe gardul ambasadei, a fost încătușat și reținut”, ne-a comunicat Svetlana Scripnic.
Pentru faptele comise acesta a fost arestat pentru 72 ore și este cercetat penal pentru huliganism.



UPDATE 12:40. Un tren de marfă din Ilovaisk, în regiunea Donețk ocupată de ruși, a fost lovit de o „explozie puternică” sâmbătă dimineața, ora locală, potrivit consilierului primarului Mariupol, Petro Andrușenko, transmite CNN.
„Nu numai Crimeea. Nu numai rezervoare de combustibil. Există și un tren de marfă în Ilovaisk. Localnicii raportează o explozie destul de puternică și o detonare ulterioară pe timp de noapte. Ocupatorii au acum mari probleme cu aprovizionarea din ambele părți”, a spus Andrușenko, referindu-se la explozia care a implicat un tanc pe podul Kerci care leagă regiunea Krasnodar a Rusiei de peninsula Crimeea anexată de Rusia.
Autoritățile pro-ruse din autodeclara republică Donețk au confirmat incidentul, lansând sâmbătă un videoclip care arată consecințele incendiului la o gară locală.
Deocamdată nu este clar dacă au existat victime în explozie.
UPDATE 12:18. Într-o scurtă postare pe contul său oficial de Twitter, Ministerul ucrainean al Apărării a reacționat la explozia de pe podul Kerci.
„Crucișătorul cu rachete ghidate Moskva și Podul Kerci – două simboluri notorii ale puterii ruse în Crimeea ucraineană – au căzut.
Ce urmează la rând, rușilor?”, se arată în mesaj.
UPDATE 11:25. Serviciul de presă al Comitetului de Investigații al Rusiei a raportat că a fost deschis un dosar penal pe baza incidentului de la podul din Crimeea.
„În numele președintelui Comisiei de anchetă, la fața locului au plecat specialiști criminaliști din cadrul Direcției Principale de Criminalistică”, scrie Interfax, care citează serviciul de presă al Comisiei.
Comisia de anchetă nu precizează sub ce articol s-a pornit dosarul penal, dar scrie că „anchetatorii identifică persoanele implicate în infracțiune”.
UPDATE 10:55. Imagini cu podul în incendiu au fost publicate pe rețelele de socializare de consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei Mihail Podolyak și de Forțele Aeriene ale Armatei Ucrainene.
„Crimeea, podul, început. Tot ce este ilegal trebuie distrus, totul furat trebuie returnat Ucrainei, tot ceea ce este ocupat de Rusia trebuie să fie returnat", a scris Podolyak pe Twitter.
UPDATE 10:31. Ministerul rus al Situațiilor de Urgență a raportat că incendiul de pe podul din Crimeea a fost stins.
„Incendiul unui tren feroviar cu motorină pe podul din Crimeea a fost stins, momentan nu există ardere deschisă”, a declarat Interfax, citat de serviciul de presă al agenției.
UPDATE 10:00. Forțele ucrainene anunță propriile calcule despre pierderile rusești din prima zi a invaziei și până în prezent:
personal - aproximativ 62.060 (+380) persoane au fost lichidate;
tancuri ‒ 2472 (+6);
vehicule blindate de luptă / APV ‒ 5111 (+18);
sisteme de artilerie – 1459 (+4);
RSZV / MLRS – 345 (+1);
sisteme de război antiaeriene ‒ 180 (+3);
aeronave – 266 (+0);
elicoptere – 234 (+1);
Nivel operațional-tactic UAV – 1079 (+12);
rachete de croazieră ‒ 246 (+0);
nave de război / bărci ‒ 15 (+0);
vehicule și rezervoare de combustibil – 3875 (+13);
echipament special ‒ 136 (+1).
UPDATE 09:53. O groapă comună şi, separat, alte aproximativ 200 de morminte au fost descoperite în oraşul Liman (în estul Ucrainei), recent eliberat de sub ocupaţia forţelor ruse, a declarat şeful administraţiei militare ucrainene a regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, citat de DPA, transmite agerpres.ro.
Autorităţile nu au stabilit încă precis numărul de cadavre care s-ar putea afla în groapa comună, indicase vineri seara Kirilenko într-un mesaj pe Telegram, potrivit Reuters.
Exhumările au început deja, a specificat responsabilul citat, care a ataşat mesajului său o serie de fotografii ce arată personal de urgenţă purtând costume albe de protecţie într-o zonă izolată.
Agenţia ucraineană de presă Ukrinform, citând un înalt oficial al poliţiei ucrainene, a relatat că în groapa comună au fost descoperite 180 de cadavre.
Potrivit primelor constatări, victimele ar putea fi atât soldaţi ucraineni, cât şi civili, a precizat acesta.
Numărul exact al cadavrelor din groapa comună, printre care mai mulţi copii mici, precum şi familii întregi, nu a fost încă stabilit, afirmă poliţia ucraineană.
Printre victime se numără şi copiii născuţi între 2019 şi 2021, a completat un responsabil din poliţie, citat de Ukrinform.
Limanul a fost eliberat în primele zile ale lunii octombrie, după cum a anunţat oficial Kievul.
„La ora 06:05, echipamentul a arătat angajare falsă pe șinele de cale ferată la porțiunea de cale ferată a trecerii de transport prin strâmtoarea Kerci. Un rezervor de combustibil a luat foc la coada trenului de marfă. Locomotiva cu o parte din vagoane a fost luată la stația Kerci. Lucrările de urgență sunt în desfășurare. Cauzele incidentului sunt în curs de stabilire” - se spune în mesaj.
În același timp, numeroase filmări publicate de martori oculari pe rețelele de socializare arată că, pe lângă incendiul de la
linia de cale ferată a podului, traseul a fost și el distrus.
UPDATE 09:00. Un tren de marfă a luat foc pe podul feroviar de peste strâmtoarea Kerci, o parte a podului rutier s-a prăbușit. Traficul a fost suspendat. Motivele incidentului sunt neclare.
Primele informații despre un incendiu pe pod au apărut pe la șase dimineața, ora Moscovei.
Potrivit autorităților locale, un rezervor de combustibil a luat foc la un tren de marfă care circula peste pod. Acest lucru a fost anunțat de Oleg Kruucikov, consilier al șefului Crimeei anexate, iar ulterior confirmat de serviciul de presă al Căii Ferate Crimeea.
„Arcadele de transport nu sunt deteriorate. Este prea devreme pentru a vorbi despre cauze și consecințe. Se lucrează la stingerea incendiului”, a scris Kriucikov pe canalul său Telegram.
Totodată, fotografii și videoclipuri postate pe rețelele de socializare arată că o parte din podul rutier s-a prăbușit.
UPDATE 08:33. Autoritățile desemnate de Rusia din regiunea Donețk susțin că șase rachete HIMARS MLRS au fost lansate spre Ilovaisk. Canalele Telegram publică videoclipuri cu un incendiu puternic. Presa ucraineană scrie că depozitul de combustibil feroviar este în flăcări.
În plus, este raportată o explozie în Melitopol, regiunea Zaporojie.
„O noapte neliniştită pentru ocupanţii din Melitopol! A avut loc o explozie puternică”, a scris primarul Ivan Fiodorov.
Nu există o confirmare independentă a acestor informații.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie și 7 octombrie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
