VIDEO/Deputații s-au întâlnit în ședință plenară. Legea cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, printre proiectele votate

30 septembrie 2022, 09:57 Politică 59
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Deputații Legislativului s-au întâlnit într-o nouă ședință plenară.

Deputații au votat modificări la mai multe acte normative, printre care Codul fiscal al Republicii Moldova și Legea cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj. De asemenea, au fost votate modificări la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Deputații au mai votat ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical.

UPDATE 13:28. Ședința s-a încheiat. Următoarea întâlnire va avea loc pe 6 octombrie.


UPDATE 13:25. A fost votată hotărârea privind modificarea grupului de prietenie a Parlamentului. Pentru au votat 72 de deputați.


UPDATE 13:20. A fost votat proiectul 366 și privind modificarea componenței delegației Parlamentului la organizațiile bilaterale. Astfel, fostul deputat Vladimir Bolea, actual ministru al Agriculturii, a fost exclus de pe listele nominale. 64 de deputați au votat pentru.


UPDATE 13:13. După aproape o oră de dezbateri, deputații au votat în primă lectură a proiectului de lege pentru eliminarea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova.

Scopul proiectului de lege este promovarea principiului de echitate fiscală prin aplicarea impozitelor asupra mărfurilor ce sunt comercializate pe teritoriul țării, inclusiv în unitățile comerciale amplasate în zonele vamale.

Proiectul a fost susținut de 54 de deputați.


UPDATE 12:25. În lectura a doua a fost votat proiectul 316 de pe ordinea de zi privind modificarea Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj. Proiectul a fost susținut de 64 de deputați.


UPDATE 12:23. Deputații au votat proiectul de lege privind modificarea sistemului unitar de salarizare prin practica MPay. Proiectul prevede ca fiecare salariat să își aleagă singur banca la care să își emită card pentru a putea primi salariul și să nu fie impus de angajator. 62 de deputați au susținut.


UPDATE 12:06. În prima lectură a fost votat proiectul privind modificarea articolului 1 din Legea privind Zona Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producție „Valkaneș”. Proiectul a fost susținut de către 74 de deputați.


UPDATE 11:58. În a doua lectură a fost votat proiectul de lege privind ratificarea Acordului dintre Guvernele R. Moldova și Japoniei privind implementare Programului de consolidare a sistemului medical. Potrivit raportorului este vorba de un grant în valoare de 7,2 milioane de euro. Proiectul a fost susținut de către 73 de deputați.


UPDATE 11:34. În lectură finală a fost votat proiectul 271 privind emisiile industriale. Pentru au votat 53 de deputați, iar 12 s-au abținut.


UPDATE 11:30. După câteva dezbateri între deputații Perciun și Caraman proiectul 352 privind modificarea Legii privind sistemul de salarizare în sectorul bugetar a fost susținut în lectură finală de 52 de deputați.


UPDATE 11:22. Proiectul nr. 252 privind modificarea unor acte normative, privind expertiza ecologică și privind evaluarea impactului asupra mediuluia fost votat în lectură finală de 73 de deputați.


UPDATE 11:18. Ordinea de zi a ședințelor de azi și din 6 Septembrie a fost votată de 53 de deputați.


UPDATE 10:56. După o întârziere de aproape o oră ședința a fost deschisă. În sală sunt prezenți 82 de deputați. În sală mai sunt prezenți studenți și cadre didactice de la universitățile de la Bălți, Cahul, Taraclia și Comrat care și-au expus lucrările de licență și masterat într-o expoziție în Parlament.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media