Crizele alimentară, energetică și scenariile pe care le are actuala guvernare în acest context, discutate de speakerul Parlamentului și ambasadoarea Germaniei în R. Moldova

21 septembrie 2022, 14:41 Politică 48
Președintele Parlamentului, Igor Grosu și ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Margret Maria Uebber.  Sursa: multimedia.parlament.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Margret Maria Uebber, în cadrul căreia oficialii au discutat despre problemele cu care se confruntă astăzi cetățenii Republicii Moldova, dar și despre situația din regiune.

În context, președintele Parlamentului a mulțumit pentru ajutorul oferit de Germania atât în gestionarea fluxului de refugiați, cât și pentru proiectele de dezvoltare a țării noastre.

„Republica Federală Germană se numără printre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova, iar în ultimul an simțim un suport aparte care ne face mai rezistenți la provocările curente generate de impactul războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus șeful Legislativului.

În cadrul întrevederii au fost abordate și subiecte precum criza alimentară și scenariile pe care le are actuala guvernare pentru achiziționarea și stocarea de gaze naturale și alte resurse energetice. Președintele Parlamentului a menționat că Republica Moldova are nevoie de cât mai mulți investitori străini care să investească la noi acasă, creând locuri noi de muncă și generând creștere economică, precum și de expertiză în tot ce ține de eficiența energetică.

Demnitarii au vorbit și despre prioritățile Parlamentului.

„Prioritatea zero este reforma justiției. Noi vom continua să facem regulă în justiție; să votăm legi bune pentru a îmbunătăți mediul de afaceri; să reformăm sectorul nostru de securitate; să îmbunătățim accesul la educație și multe altele”, a afirmat Igor Grosu.

La rândul său, ambasadoarea Margret Maria Uebber a confirmat sprijinul Germaniei pentru schimbările pornite de autoritățile din țara noastră, menite să îmbunătățească viața oamenilor și să contribuie la realizarea agendei europene a Republicii Moldova.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media