FOTO/ „Trenulețul Păcii”: Vagoanele trenului care va lega Chișinăul de Kiev, după 20 de ani, vopsite de artiști ucraineni și reprezintă câte o regiune din Ucraina

29 octombrie 2022, 12:03 Educație 268
Trenulețul păcii.  Sursa: Andrei Spînu/facebook
Vagoanele trenului care va lega Chișinăul de Kiev, după 20 de ani de pauză, sunt vopsite de artiști ucraineni și reprezintă câte o regiune din Ucraina. Mai multe fotografii în acest sens au fost publicate pe rețelele de socializare de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„După mai bine de 20 de ani, se relansează cursa feroviară internațională de pasageri Chișinău - Kiev, trenulețul păcii. Vagoanele au fost vopsite de artiști Ucraineni și reprezintă câte o regiune din Ucraina”, a menționat Spînu.

Din 6 noiembrie 2022, trenul de pe cursa regulată Chișinău - Kiev, va pleca spre Ucraina de trei ori pe săptămână conform următorului grafic

- din gara feroviară Chișinău spre Kiev: marți, joi și duminică.

- din Kiev spre Chișinău: sâmbătă, luni și miercuri.

Capacitatea maximă de locuri disponibile: 280 de locuri. Trenul are 7 vagoane, dintre care 5 cu compartimente și 2 de tip Platzkart.

Cursa feroviară Chișinău - Kiev va fi operată de reprezentanții Calea Ferată din Moldova și Ukrzaliznytsia.

„În perioada 05.11.2022- 10.11.2022, costul unui bilet de călătorie pentru cursa Chișinău - Kiev va fi între 900 și 1260 MDL, în funcție de clasa de confort. Iar din 11 noiembrie, prețul va fi între 870 și 1260 MDL”, anunță CFM.

Bilete pot fi cumpărate din casele Gării Feroviare începând cu 24 octombrie.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media