35 de centre de sănătate din R. Moldova vor fi echipate cu laptopuri și computere

17 ianuarie 2023, 15:45 Sănătate 149
Echipament tehnic donat Ministerului Sănătății.  Sursa: ms.gov.md

1.205 computere și accesorii, procurate de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), au fost donate Ministerului Sănătății.

Sisteme de calcul vor fi recepționate de instituțiile de asistență medicală primară din țară – 35 de centre de sănătate, Centrul Medicilor de Familie Bălți, Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, Policlinica de Stat, Asociațiile Medicale Teritoriale din Chișinău, dar și subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Echipamentul oferit va facilita utilizarea sistemelor informaționale din domeniul sănătății, inclusiv al sistemului pentru monitorizarea procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și imunizare antigripală. De asemenea, va eficientiza activitatea lucrătorilor medicali și a specialiștilor din cadrul centrelor de sănătate publică.

Suplimentar, cadrele medicale implicate în raportarea datelor despre vaccinare vor fi instruite cu suportul OMS și UNICEF, inclusiv în contextul dezvoltării unor noi funcționalități în cadrul sistemului informațional automatizat de evidență a vaccinării. Astfel, vor fi consolidate capacitățile instituțiilor medicale de gestionare a informațiilor privind imunizarea împotriva COVID-19 și a altor infecții.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media