DNA, despre operațiunea moldo-română: Percheziții în 31 de locații, dintre care cinci puncte de trecere a frontierei

17 ianuarie 2023, 11:20 România 346
Direcția Națională Anticorupție din România.  Sursa: www.romania-insider.com

În dosarul în cadrul căruia au loc percheziții la mai multe puncte de trecere moldo-române sunt vizați angajați din vămi și din punctele de trecere a frontierei suspectați că ar fi luat șpagă între 20 și 250 de euro pentru a facilita trecerea ilegală a unor cetățeni moldoveni care voiau să ajungă în Germania, potrivit surselor G4Media. Sunt vizate peste 20 de persoane, agenți de Poliție și vameși.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA) România, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare au precizat pentru AGERPRES că vizaţi în acest caz ar fi lucrători din punctele de frontieră Borş, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni pentru fapte de luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021 - septembrie 2022”, se arată în comunicatul DNA.

Amintim că ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI în comun cu Procuratura Anticorupție (PA) cu suportul Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal în cadrul unei operațiuni internaționale inițiate cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție (DGA) a MAI a României, astăzi, 17 ianuarie, au descins concomitent cu percheziții în mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române.


Ulterior, Poliția de Frontieră a anunțat că în cadrul instituției au fost demarate cercetări interne, urmare a perchezițiilor ce au loc la mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române din cauza suspiciunilor de săvârșirea infracțiunilor de corupție de către angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media