AIPA, după anunțul perchezițiilor efectuate de CNA: „Conducerea instituției se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor”

24 ianuarie 2023, 11:54 Societate 272
AIPA.  Sursa: radiochisinau.md

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) confirmă faptul că ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii au iniţiat percheziţii la domiciliile şi birourile de serviciu ale unor angajaţi ai Agenției, aceştia fiind suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu și subliniază că „va acorda tot suportul și va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare.”

„Conducerea AIPA se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție”, se arată în mesajul reprezentanților instituției.

Totodată, AIPA îndeamnă persoanele fizice și juridice să sesizeze conducerea AIPA, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33, privitor la orice abatere admisă în procesul examinării cererilor și a petițiilor de către angajații AIPA, pentru a fi investigate în limitele prevederilor legale.

Amintim că ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează percheziții la persoane publice din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), autorități publice locale și la mai mulți agenți economici.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media