Arme și muniții, depistate la un bărbat din raionul Fălești. Ce pedeapsă riscă individul

7 decembrie 2022, 14:22 Justiție 253
Arme și muniții depistate la un bărbat din Fălești.  Sursa: politia.md

Polițiștii Direcției investigații nord a INI, în urma unei informații operative, au desfășurat mai multe percheziții la domiciliul unui bărbat de 41 de ani din localitatea Răuțel, raionul Fălești, în urma cărora au fost depistate și ridicate mai multe arme și muniții fără acte.

Potrivit oamenilor legii, în cadrul perchezițiilor au fost depistate trei arme de vânătoare cu calibrul 12 mm, o armă și un pistol pneumatic de calibrul 4,5 mm și o armă confecționată artizanal cu calibrul 5,45 și 9 mm, dar și 225 de cartușe cu calibru diferit.

Totodată, într-o anexă a gospodăriei a fost depistat un strung metalic, cu ajutorul căruia, proprietarul le-ar fi declarat polițiștilor, că ar fi fost confecționate mai multe piese pentru arme.

Armele și munițiile ridicate au fost îndreptate pentru efectuarea constatării balistice în adresa Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

Polițiștii întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conform legii penale persoana vinovată de păstrarea ilegală a armelor și munițiilor riscă amendă de până la 47.500 de lei sau pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media