Șeful SIS susține că Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze şi R. Moldova. Musteață: „Din informaţia pe care o deţinem noi, Rusia intenţionează să meargă mai departe”

19 decembrie 2022, 13:50 Politică 715
Alexandru Musteață, Șef SIS.  Sursa: Captură de ecran

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Alexandru Musteață, susține că Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze şi Republica Moldova la începutul anului 2023. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru TVR Moldova. Oficialul a menționat că punerea în aplicare a scenariului depinde de evoluţiile războiului din Ucraina.

„Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului, ianuarie, februarie, fie un pic mai târziu, martie, aprilie.

Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe. Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze. Ce va urma ulterior, care vor fi intenţiile lor în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt”,
a declarat Musteață pentru TVR Moldova.

Rusia își descrie războiul provocat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât UE cât și SUA condamnă cu fermitate decizia lui Putin de a invada țara vecină. UE condamnă, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, ca răspuns la agresiunea militară, UE și SUA a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei, adăugând un număr semnificativ de persoane și de entități pe lista sancțiunilor și adoptând măsuri fără precedent.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media