Ronaldo şi Messi, din nou faţă în faţă, în Arabia Saudită. Amical cu 9 goluri între Riad Season Team şi PSG, într-o partidă istorică

20 ianuarie 2023, 08:08 Sport 182
Cristiano Ronaldo și Lionel Messi .  Sursa: Eurosport
Leo Messi și Cristiano Ronaldo s-au întâlnit în posibil ultimul meci direct, într-o partidă amicală, pe care PSG a disputat-o în compania unei selecționate formate din jucători de la Al Hilal și Al Nassr. Meciul a fost unul superb, cu 9 goluri, campionii Franței fiind învingători, chiar dacă au jucat o repriză cu un om în minus.

Partida a început extrem de bine pentru vedetele Parisului. Leo Messi a deschis scorul din apropierea careului mic, după ce Neymar a trimis o pasă superbă cu exteriorul, cu care a surprins apărarea adversă.

Până la jumătatea primei reprize, Cristiano Ronaldo a fost aproape de a marca primul gol de când s-a transferat în Arabia Saudită, dar șutul său a fost parat de Keylor Navas. A fost prima întâlnire între cei doi titani care au dominat fotbalul în ultimii 15 ani, după mai bine de doi ani.
PSG își putea dubla avantajul după o jumătate de oră, dar golul lui Kylian Mbappe a fost anulat pentru o poziție de offside. Echipa formată din vedetele lui Al Hilal și Al Nassr a lovit până la urmă, în minutul 34, prin cine altul decât Ronaldo. Portughezul a profitat de greșeala lui Navas, care a comis un penalty, pe care tot lusitanul l-a transformat.

În minutul 39, PSG a rămas în inferioritate numerică, după ce Juan Bernat a văzut direct cartonașul roșu. Până la pauză s-a mai marcat de două ori. Marquinhos a adus-o pe campioana Franței din nou în avantaj, dar Ronaldo a egalat din nou în prelungirile primei reprize.Înainte de golul portughezului, Neymar a ratat un penalty, pe care tot el l-a obținut, dar l-a executat slab. În cel de-al 6-lea minut adițional, acesta a reluat cu capul în bară, mingea a revenit spre el, iar Sergio Ramos a luftat, permițându-i fostului său coleg să marcheze cu piciorul stâng din apropierea careului mic.

Saudiții au început în forță repriza secundă, încercându-l pe Keylor Navas din lovitură liberă, iar mai apoi dintr-un șut de la marginea careului. Talisca a trimis și el o torpilă, care a trecut la câțiva centimetri peste vinclul porții lui Navas.

Cele două formații s-au dezlănțuit apoi, marcând 3 goluri până în minutul 60. Mai întâi, PSG a preluat avantajul, prin Sergio Ramos, care a împins în poartă centrarea trimisă pe jos de Mbappe.

Saudiții au egalat dintr-un corner, prin Jang Hyun-Soo, care a atacat excelent colțul scurt. Aceștia nu s-au putut bucura decât 4 minute, PSG punând din nou o presiune fantastică. Messi a obținut un penalty, iar Mbappe a transformat cu siguranță, ducând scorul la 4-3.

Imediat după această reușită, în cele două formații s-au produs mai multe modificări, iar printre cei înlocuiți s-au numărat inclusiv cele două legende, Messi și Ronaldo. Ekitike a dus scorul la 5-3 pentru PSG, iar pe final, suporterii aflați în tribune i-au strigat numele lui Messi.
Talisca a marcat un gol superb din afara careului în ultimul minut de prelungiri, declanșând o adevărată nebunie în tribune.
S-a încheiat 5-4, iar pe final fanii au creat o atmosferă fantastică, strigând numele fiecărui jucător care a apărut pe ecranele arenei. Messi a avut așadar câștig de cauză în fața lui Ronaldo, în ceea ce poate fi ultimul duel direct dintre cei doi.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media