Ronaldo şi Messi, din nou faţă în faţă, în Arabia Saudită. Amical cu 9 goluri între Riad Season Team şi PSG, într-o partidă istorică

20 ianuarie 2023, 08:08 Sport 236
Cristiano Ronaldo și Lionel Messi .  Sursa: Eurosport
Leo Messi și Cristiano Ronaldo s-au întâlnit în posibil ultimul meci direct, într-o partidă amicală, pe care PSG a disputat-o în compania unei selecționate formate din jucători de la Al Hilal și Al Nassr. Meciul a fost unul superb, cu 9 goluri, campionii Franței fiind învingători, chiar dacă au jucat o repriză cu un om în minus.

Partida a început extrem de bine pentru vedetele Parisului. Leo Messi a deschis scorul din apropierea careului mic, după ce Neymar a trimis o pasă superbă cu exteriorul, cu care a surprins apărarea adversă.

Până la jumătatea primei reprize, Cristiano Ronaldo a fost aproape de a marca primul gol de când s-a transferat în Arabia Saudită, dar șutul său a fost parat de Keylor Navas. A fost prima întâlnire între cei doi titani care au dominat fotbalul în ultimii 15 ani, după mai bine de doi ani.
PSG își putea dubla avantajul după o jumătate de oră, dar golul lui Kylian Mbappe a fost anulat pentru o poziție de offside. Echipa formată din vedetele lui Al Hilal și Al Nassr a lovit până la urmă, în minutul 34, prin cine altul decât Ronaldo. Portughezul a profitat de greșeala lui Navas, care a comis un penalty, pe care tot lusitanul l-a transformat.

În minutul 39, PSG a rămas în inferioritate numerică, după ce Juan Bernat a văzut direct cartonașul roșu. Până la pauză s-a mai marcat de două ori. Marquinhos a adus-o pe campioana Franței din nou în avantaj, dar Ronaldo a egalat din nou în prelungirile primei reprize.Înainte de golul portughezului, Neymar a ratat un penalty, pe care tot el l-a obținut, dar l-a executat slab. În cel de-al 6-lea minut adițional, acesta a reluat cu capul în bară, mingea a revenit spre el, iar Sergio Ramos a luftat, permițându-i fostului său coleg să marcheze cu piciorul stâng din apropierea careului mic.

Saudiții au început în forță repriza secundă, încercându-l pe Keylor Navas din lovitură liberă, iar mai apoi dintr-un șut de la marginea careului. Talisca a trimis și el o torpilă, care a trecut la câțiva centimetri peste vinclul porții lui Navas.

Cele două formații s-au dezlănțuit apoi, marcând 3 goluri până în minutul 60. Mai întâi, PSG a preluat avantajul, prin Sergio Ramos, care a împins în poartă centrarea trimisă pe jos de Mbappe.

Saudiții au egalat dintr-un corner, prin Jang Hyun-Soo, care a atacat excelent colțul scurt. Aceștia nu s-au putut bucura decât 4 minute, PSG punând din nou o presiune fantastică. Messi a obținut un penalty, iar Mbappe a transformat cu siguranță, ducând scorul la 4-3.

Imediat după această reușită, în cele două formații s-au produs mai multe modificări, iar printre cei înlocuiți s-au numărat inclusiv cele două legende, Messi și Ronaldo. Ekitike a dus scorul la 5-3 pentru PSG, iar pe final, suporterii aflați în tribune i-au strigat numele lui Messi.
Talisca a marcat un gol superb din afara careului în ultimul minut de prelungiri, declanșând o adevărată nebunie în tribune.
S-a încheiat 5-4, iar pe final fanii au creat o atmosferă fantastică, strigând numele fiecărui jucător care a apărut pe ecranele arenei. Messi a avut așadar câștig de cauză în fața lui Ronaldo, în ceea ce poate fi ultimul duel direct dintre cei doi.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media