Vizita ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu în Polonia: Criza furnizării gazelor naturale, discutată cu secretarul de stat al Cancelariei președintelui Duda, reprezentantul special pentru Moldova al prim-ministrului polonez, precum și cu ministrul Energiei de la Varșovia

20 octombrie 2021, 12:19 Economie 89
Andrei Spînu.  Sursa: Replica Media

În urma vizitei de lucru efectuate în Polonia, în perioada 18-19 octombrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a avut mai multe întâlniri la nivel înalt, subiectul primordial discutat fiind furnizarea cu gaze naturale și soluțiile de depășire a crizei actuale în Republica Moldova.

„M-am întâlnit cu secretarul de stat al Cancelariei președintelui Poloniei și șeful Biroului internațional de politici, Jakub Kumoch, precum și cu reprezentantul special pentru Moldova al prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt. I-am informat pe ambii despre situația cu care se confruntă țara noastră, astăzi, pe piața gazelor. M-am văzut și cu ministrul Energiei de la Varșovia, Piotr Naimski. Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate și mai adecvate pentru depășirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten și un partener de nădejde al Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a declarat Spînu.

De asemenea, Andrei Spînu a discutat cu vicepreședintele PGNiG (compania de stat poloneză), Artur Cieślik, despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea statului polon.

„Am vorbit cu președintele consiliului de administrație GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. În cadrul discuțiilor, am abordat soluțiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în țara noastră.Voi reveni cu informații actualizate, de interes, pe măsură ce avansăm în soluționarea acestei crize, a subliniat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media