Reacția Delegației UE la declarațiile liderului PSRM: „Acționăm în strictă conformitate cu mandatul său, respectând independența și suveranitatea Republicii Moldova”

2 decembrie 2021, 08:51 UE 289
UE - Republica Moldova.  Sursa: Replica Media

După un nou atac la misiunea europeană la Chișinău din partea lui Igor Dodon, delegația UE din Republica Moldova a venit cu o reacție pentru Replica Media. Astfel, misiunea respinge toate insinuările aduse și spune că acționează în strictă conformitate cu mandatul său și repectând pe deplin independența și suveranitatea Republicii Moldova.

„Uniunea Europeană susține Republica Moldova în baza Acordului de Asociere semnat, în spiritul cooperării și a parteneriatului stabilit. Delegația Uniunii Europene urmărește procesele interne cu atenție și în baza compatibilității legilsației locale cu angajamentele internaționale asumate de Republica Moldova, inclusiv cele vizavi de Uniunea Europeană, în strictă conformitate cu mandatul său și respectând întocmai independența și suveranitatea Republicii Moldova”, este reacția Delegație UE la Chișinău oferită la solicitarea Replica Media.

Amintim că în cadrul unei videoconferințe cu partidul de guvernare rus, „Rusia Unită”, liderul socialiștilor a lansat un nou atac la adresa misiunilor diplomatice ale UE și SUA la Chișinău. Igor Dodon, cel care spune că este promotorul unei „politici externe echilibrate atât cu estul cât și cu vestul”. a declarat că cele două misiuni s-ar fi implicat direct în cadrul alegerilor prezidențiale din 2020 și a celor parlamentare din 2021.

„Astfel, ambasadorul SUA și șeful Delegației UE au efectuat vizite la structurile de forță ale statului nostru, la CEC și Consiliul Audiovizualului. Iar în perioada actualului regim, de facto, în Moldova a fost instituită o administrare externă directă. În încheiere, am subliniat că sarcina comună a țărilor noastre, care luptă pentru păstrarea suveranității, este unitatea. Am convingerea că doar prin eforturi comune, noi vom putea să ne protejăm țările, independența și suveranitatea”, se mai arată în postarea lui Igor Dodon.

Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media