Omorul fetiței de 2 ani: Instanța a prelungit arestul preventiv pentru cei doi suspecți cu încă 30 de zile

30 noiembrie 2021, 16:12 Justiție 116
Suspecții omorului de la Ciocana.  Sursa: captură video/echipa902

Tânăra de 19 ani și iubitul acesteia, bănuiți că au omorât „cu deosebită cruzime” o fetiță de nici doi ani, au primit încă 30 de zile de arest preventiv. Decizia de prelungire a măsurii preventive a fost adoptată marți, 30 noiembrie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, anunță Procuratura Generală.

„Astăzi 30.11.2021, magistrații Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, au admis în totalitate demersurile procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana și au dispus prelungirea arestului preventiv pe un termen de 30 zile în privința celor doi învinuiți de comiterea omorului unui copil cu vârsta de 2ani, săvârșit în octombrie curent, în sectorul Ciocana mun. Chișinău”, se arată într-un scurt comunicat al PG.

Amintim că în dimineața zilei de 1 noiembrie, Poliția Republicii Moldova a anunțat despre descoperirea unei crime „deosebit de grave” - omorul unui copil de aproape doi ani, săvârșit de o tânără, în grija căreia a fost lăsat de propria mamă, și de iubitul acesteia.

Tot atunci, într-un briefing de presă, șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, și procurorul care gestionează cazul omorului fetiței de aproape doi ani, au oferit mai multe detalii despre caz, dar și despre problematica neglijenței față de copii în ansamblu. Oamenii legii au declarat că în acest caz sunt doi suspecți - o tânără de 19 ani și iubitul acesteia de 22 de ani, care sunt bănuiți de omor intenționat cu deosebită cruzime și riscă între 15 - 20 ani de închisoare sau detenție pe viață.

Potrivit șefului IGP, acesta este al treilea caz de deces al unui copil aflat în situație de risc înregistrat de poliție, din cele 628 de cazuri înregistrate în primele 9 luni ale anului 2021.

Pe data de 4 noiembrie, cei doi suspecți au fost plasați în arest preventiv.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media