Procurora Mirandolina Sușițcaia a fost retrasă din toate dosarele ce țin de Veaceslav Platon și Laundromat

15 octombrie 2021, 14:32 Justiție 576
Mirandolina Sușițcaia.  Sursa: mai.gov.md

Procurora Mirandolina Sușițcaia nu mai este coordonatoare a grupului de anchetă pe cazul „Laundromat” și nu va mai avea nicio atribuție la dosarele în care este vizat omul de afaceri Veaceslav Platon și dosarele spălărilor de bani prin băncile moldovenești. Un ordin în acest sens a fost semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat pentru Replica Media purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cheprec.

„Procurorei Sușițcaia i-au fost retrase toate dosarele ce țin de Veaceslav Platon și „Landromat” și a fost delegată într-o subdiviziune a PG prin ordinul procurorului general”, a declarat Mariana Cherpec.

Potrivit reprezentantei PG, motivul pentru care Sușițcaia a fost „scoasă” din grupul de procurori care gestionează dosarele în care este vizat controversatul om de afaceri, în prezent anunțat în căutare, sunt informațiile apărute în presă, dar și transferul acesteia de la PA la o subdiviziune a PG.

„Conform Codului de procedură penală, delegarea procurorului în altă procuratură este motiv de retragere a tuturor cauzelor penale. Un alt motiv este legat de articolele aparute în presă legate de dumneaei”, a precizat Mariana Cherpec.

Anterior, jurnaliștii de la Deschide.MD au scris că procurora Mirandolina Sușițcaia s-a întâlnit cu persoane care figurează în dosarul miliardelor spălate prin Republica Moldova.

„După ce i-a scos nevinovați pe cei 14 judecătorii ce participaseră la operațiunea Laundromatul, în luna septembrie, procurorul Mirandolina Sușițcaia s-a întâlnit la cafea cu Mihail Gofman, fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, în localul Bachus Dava, din Chișinău. Întâlnirea dintre cei doi a durat mai bine de oră, timp în care Mihail Gofman i-ar fi transmis procurorului Sușițcaia un plic a cărui conținut nu este cunoscut”, scrie Deschide.md.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media