Reducerea TVA pentru industria HoReCa, de la 12% la 6%, pe durata stării de urgență în sănătate publică, aprobată unanim de deputați în ambele lecturi

23 septembrie 2021, 13:04 Politică 53
Imagine simbol, sectorul HoReCa.  Sursa: www.pikist.com

Cu 84 de voturi, inițiativa legislativă privind reducerea TVA pentru industria HoReCa, de la 12% la 6%, pentru perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, a fost aprobată în ambele lecturi. Proiectul va intra în vigoare la 1 octombrie.

Legea care prevede reducerea Taxei pe Valoare Adăugată pentru unele activități economice a fost publicată la data de 21 mai, urmând să fie aplicată începând cu 21 noiembrie 2021. Autorul noului proiect de lege propune accelerarea lansării facilităților fiscale pentru HoReCa, având în vedere pierderile considerabile pe care le-au suportat companiile din cauza restricțiilor impuse în legătură cu pandemia de COVID-19.

Astfel, de la 1 octombrie anul curent va fi aplicată cota de impozitare a TVA redusă, în mărime de 6%, pentru serviciile de cazare, produsele alimentare și/sau băuturi, cu excepția producției alcoolice.

În Republica Moldova, a fost instituită starea de urgență în sănătate publică la nivel național, începând cu 10 septembrie.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media