VIDEO/ FMF, amendată cu 25.000 de lire sterline din cauza unei drone ridicate de un copil la meciul Moldova-Austria

5 noiembrie 2021, 12:02 Sport 247
FMF.  Sursa: fmf.md

Federația Moldovească de Fotbal a fost amendată de către FIFA cu 25.000 de lire după ce un copil a ridicat o dronă la meciul Moldova-Austria, de pe 1 septembrie, ce s-a disputat pe stadionul Zimbru, scrie G4Media, care citează portalul dailyrecord.co.uk.

FIFA a explicat că amenda dată este pentru încălcarea „ordinii și securității la meciuri, respectiv invadarea terenului de joc de o dronă care provoacă tulburări în timpul imnurilor naționale”.

După acest incident, disputarea meciului a fost amânată cu jumătate de oră. În ciuda apelurilor crainicului stadionului, drona a continuat să zboare în perimetrul terenului, iar cele două echipe au fost nevoite să revină la vestiare până la clarificarea situației.


După mai multe minute de căutări, autorul incidentului neobișnuit pentru un meci de fotbal a fost identificat. Este vorba despre un copil de 12 ani care se afla în afara arenei Zimbru. Pentru că este minor, băiatul nu poate fi tras la răspundere, însă oamenii legii urmează să decidă pedeapsa pentru părinții acestuia.

Potrivit poliției capitalei, persoanelor fizice nu le interzice nimeni deținerea dronelor, iar acum, polițiștii vor discuta cu părinții ca să stabilească intenția, circumstanțele producerii incidentului și alte detalii pentru a decide sancțiunea.

De asemenea, cazul a intrat în atenția Autorității Aeronautice Civile. Asta pentru că zona stadionului Zimbru este Zona de Control Aerian (CTR) unde sunt interzise orice fel de zboruri. În aceste condiții, cel mai probabil fapta băiatul va fi încadrată prin prisma art. 208, alineatul 1 al Codului Contravențional care prevede o amendă de 15-20 de unități convenționale, adică între 750 și 1000 de lei.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media