VIDEO/ Girofarul „oficial”. Cazul curios al unei ambulanțe oprite în trafic pentru a lăsa loc unei coloane oficiale, imagini cu sunet original

12 februarie 2022, 17:22 Societate 334
Ambulanța oprită în trafic.  Sursa: captura video

Un polițist care a oprit circulația pe strada Alexei Mateevici filmat dintr-o ambulanță a stârnit discuții aprinse. Imaginile, postate de Jurnal.md cu referire la un cont de tiktok, arată cum mașina de intervenție se apropie de intersecție în momentul când din partea opusă trece o coloană oficială. În clipul montat, se aude o sirenă care la un moment dat se oprește la un semn al inspectorului de poliție.

Imaginile au revoltat mai multă lume. De exemplu, fostul ministru al Justiției și președinte al Curții Constituționale a comentat ironic momentul. „“Pereat mundus” - dar “начальник-ul” are prioritate!”, a scris Tănase pe pagina sa de facebook.

Nu se știe cum au ajuns imaginile de la camerele de bord ale unei Ambulanțe în spațiul public. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, condus de Bors Golovin, unul dintre foștii deputați transfugi de la PCRM la PD în 2015, intrați recent într-o nouă anchetă a Procuraturii nu a oferit niciun comentariu la subiect.

Ulterior, pe Youtube, au apărut imaginile originale. Din ele se aude cum șoferul spune că are un pacient și se arată nemulțumit că a fost oprit. În fundal se aude și un glas de femeie care spune că poliției îi este totuna.


La aproape 24 de ore de la presupusul incident, Poliția a reacționat și a emis un comunicat.

„Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere al Republicii Moldova, la traversarea intersecțiilor prioritatea îi revine vehiculului care deja este antrenat în manevră.

Or, în situația dată, coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, respectiv, permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situație de accident.

În condițiile enunțate, circulația vehiculelor cu regim prioritar s-a desfășurat în conformitate cu normele prestabilite, fără abateri de la RCR, iar conducătorii vehiculelor menționate și agentul de patrulare au procedat corect în vederea asigurarii bunei circulații și evitarea accidentelor în trafic.
La fel, menționăm că, echipajul de ambulanță era în afara unui apel de urgență , fara pacient, iar semnalele speciale de avertizare nu erau puse în funcțiune”, se arată în comunicat.Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media