ULTIMA ORĂ! Marinarii și polițiștii de frontieră capturați de militarii ruși pe Insula Șerpilor sunt în viață

28 februarie 2022, 14:00 Ucraina 2843
Insula Șerpilor, Ucraina.  Sursa: funtime.kiev.ua
Marinarii și polițiștii de frontieră capturați de ocupanții ruși pe Insula Șerpilor sunt în viață și sănătoși. Informația a fost confirmată oficial de Forțele Navale Ucrainene.

Anterior s-a spus marinii au respins de două ori atacurile ocupanților ruși, dar nu au putut continua să apere insula.

Militarii ruși au distrus complet infrastructura insulei - faruri, turnuri, antene etc. - astfel comunicarea a fost întreruptă. „Încercările repetate de a contacta personalul și de a afla despre soarta acestora au fost în zadar. Și bombardarea constantă de către navele de război și aeronavele Federației Ruse nu a permis să furnizeze ajutor pușcașilor marini”, se arată în mesaj.

În acest sens, autoritățile ucrainene solicită Federației Ruse eliberarea imediată a cetățenilor ucraineni capturați ilegal.

„Facem un apel la comunitatea lumii pentru influența Federația Rusă în acest sens”, se arată în mesaj.

„Suntem foarte bucuroși să aflăm că frații noștri sunt vii și bine! Propaganda rusă încearcă însă să răstălmăcească „știrile” despre faptul că autoritățile ucrainene „au uitat”, „și-au îngropat” semenii. În același timp, marinarii au ripostat cu curaj de două ori atacurile invadatorilor ruși”, mai este menționat în mesaj.
Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei anunța la 24 februarie că Insula Șerpilor a fost capturată de trupele ruse și că a pierdut contactul cu grănicerii care o apărau. Potrivit unui comunicat al instituției, infrastructura de pe insulă a fost distrusă de bombardamentele rusești.

În noaptea de 24 februarie, Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Donbas pentru „apărarea locuitorilor din regiune de genocid”. Mai multe orașe ucrainene au fost supuse atacurilor cu rachete.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media