Înalții oficiali UE Josep Borrell și Oliver Varhelyi și secretara generală a OSCE, Helga Scmidt, vin la Chișinău în următoarele zile

1 martie 2022, 10:38 Politică 187
Josep Borrell și Oliver Varhelyi.  Sursa: Sarajevo Times

În următoarele zile, Republica Moldova va fi gazda unor înalți oficiali, care vor vizita Republica Moldova în semn de solidaritate și susținere pentru măsurile pe care le întreprindem în gestionarea riscurilor asociate cu țara noastră ca urmare a războiului din Ucraina, anunță ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu. Șeful diplomației de la Chișinău spune că reprezentanții UE vin să discute cu oficialii de la Chișinău „în special despre gestionarea fluxului de refugiați veniți la noi în țară”.

1 – 2 martie – Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), inclusiv se va întâlni cu reprezentanții misiunii civile de monitorizare a OSCE evacuate recent din Ucraina;

2 – 3 martie – Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate și Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere.

În cadrul programului, oficialii se vor întâlni cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și vicepremierul Nicu Popescu pentru a aborda modalitățile de soluționare a problemelor generate de criza de securitate din regiune, necesitățile de asistență și măsurile concrete pentru a sprijini consolidarea rezilienței țării noastre.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media