Polonia oferă R. Moldova un împrumut de 20 de milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaților

8 aprilie 2022, 19:56 Politică 137
Natalia Gavrilița și Andrzej Duda.  Sursa: gov.md

Polonia a oferit Republicii Moldova un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro, anunțul fiind făcut de președintele polonez Andrzej Duda în cadrul vizitei oficiale a prim-ministrei Natalia Gavrilița la Varșovia.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a mulțumit oficialului polonez pentru contribuția semnificativă, financiară și logistică, în gestionarea crizei refugiaților, dar și pentru împrumutul, în valoare de 20 de milioane de euro, oferit țării noastre.

„Republica Polonă a sprijinit constant Republica Moldova în parcursul său european, iar în aceste vremuri grele, ne demonstrează solidaritate și prietenie fără precedent. Vă mulțumesc pentru primire călduroasă, am reușit să stabilim în aceste zile conexiuni interguvernamentale prețioase, care ne vor fi utile în procesul de impulsionare a relației noastre bilaterale”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița.

La rândul său, președintele Duda a menționat că regretă circumstanțele nefavorabile create în regiune, exprimând intenția Republicii Polone pentru intensificarea acțiunilor de colaborare cu Republica Moldova.

„Sunt ferm convins că stabilirea unei relații puternice de prietenie ne va ajuta să depășim această situație extrem de complicată. Atât Republica Moldova, cât și Polonia sunt țări învecinate cu Ucraina, cu profunde legături economice și umanitare. În acest sens, este datoria noastră morală să oferim tot suportul necesar cetățenilor din Ucraina”, a declarat președintele Republicii Polone.

Oficialii au discutat și despre amplul procesul de reforme, inițiat de Guvern și măsurile întreprinse de ambele state în vederea atenuării impactului economic al crizei regionale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media