Germania a destructurat cea mai mare platformă rusă de darknet

5 aprilie 2022, 12:58 IT 386
Cea mai mare platformă rusă de darknet, destructurată.  Sursa: www.ixbt.com

Justiţia germană a anunțat astăzi, 5 aprilie, că a destructurat „cea mai mare” platformă mondială de vânzări pe darknet, numită „Hydra Market” şi care funcţiona în limba rusă din 2015.

„Serverele celei mai mari pieţe a darknet din lume au fost confiscate şi 543 bitcoin cu o valoare totală de circa 23 milioane de euro au fost securizaţi”, au informat parchetul din Frankfurt şi Oficiul federal de poliţie BKA, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Anchetatorii suspectează că platforma, care avea circa 17 milioane de clienţi, servea pentru activităţi infracţionale şi spălare de bani prin 19.000 de conturi de vânzare.

Cel puţin 1,23 miliarde de euro au fost obţinuţi prin vânzări prin intermediul „Hydra Market” doar în 2020, ceea ce făcea din această platformă „piaţa ilegală cu cifra de afaceri cea mai mare din lume”, potrivit autorităţilor germane.

Hydra domina piaţa pentru că Ucraina şi Rusia sunt primele două utilizatoare de criptomonede din lume, afirmă Kim Grauer, expert al Chainalysis, citat de Bloomberg.

Un serviciu sofisticat a servit la ascunderea tranzacţiilor financiare numerice cu criptomonede, făcând ancheta mult mai dificilă, a indicat BKA.

Investigaţiile au început în 2021, dar identitatea operatorilor şi a administratorilor responsabili ai platformei nu este clară deocamdată.

BKA precizează că în anchetă au fost implicate şi autorităţile americane.

Autorităţile germane au anunţat deja la începutul lui 2021 că au destructurat „DarkMarket”, prezentată atunci de anchetatori drept cea mai importantă platformă de vânzări pe piaţa neagră. După câteva luni, o operaţiune la scară globală a dus la arestarea a 150 de persoane suspectate că au cumpărat sau vândut droguri sau arme.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media