Șeful „Moldovagaz”, constatat cu incompatibilitate de funcție. Vadim Ceban urmează a fi amendat

14 martie 2022, 15:40 Justiție 318
Vadim Ceban, șeful Moldovagaz.  Sursa: Vadim Ceban/ Facebook

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat pe numele fostului prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia (vice-bașcan), care în prezent deține funcția de șef al „Moldovagaz”, a fost constatat cu incompatibilitate de funcție. Controlul în privința acestuia a fost inițiat la sfârșitul anului 2020, în baza unei sesizări.

În cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate a constatat că fostul vice-bașcan al Găgăuziei, în perioada octombrie 2017-septembrie 2019, a deținut simultan cu această funcție de demnitate publică și calitatea de coordonator de proiect, în cadrul Programului de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri (Support to Public Authorites in ATU Gagauzia SLPA), unde a obținut venituri de peste 290.000 de lei.

ANI susține că Vadim Ceban trebuia să renunțe în decurs de o lună la una dintre cele două funcții, lucru care nu s-a întâmplat. Fostul vice-bașcan al Găgăuziei a făcut referire la legisația specială cu privire la statutul juridic al Găgăuziei pentru a-și justifica banii încasați ilegal, însă inspectorul de integritate a considerat nejustificate argumentele acestuia.

Vadim Ceban nu mai deține calitatea de subiect al declarării intereselor și averii din anul 2019, când și-a încetat mandatul de vice-bașcan, și acestuia nu-i mai pot fi aplicate interdicții. Totuși, inspectorul de integritate îi va aplica acestuia o amendă pentru nesoluționarea stării de incompatibilitate.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media