VIDEO/ Teatrul Dramatic din Mariupol, care adăpostea sute de localnici, a fost lovit de o rachetă

16 martie 2022, 20:12 Ucraina 234
Teatrul Dramatic din Mariupol, lovit de o bombă.  Sursa: mariupol.now/tme

Explozie puternică în Mariupol. Presa din regiune scrie că trupele ruse au aruncat o bombă în centrul orașului Mariupol care a lovit în clădirea Teatrului Dramatic, unde se ascundeau sute de localnici.

„Astăzi, trupele ruse au distrus intenționat și cinic un teatru de teatru din inima Mariupolului. Un avion a aruncat o bombă asupra unei clădiri în care se ascundeau sute de civili mariupoleni. Este încă imposibil de evaluat amploarea acestui act teribil și inuman, deoarece bombardarea zonelor rezidențiale continuă în oraș”, se arată în comunicatul emis de serviciul de presă al Consiliului Local Mariupol.

În urma bombardamentului s-a prăbușit partea centrală a teatrului de teatru, iar intrarea în adăpostul anti-bombă situat în clădire a fost blocată de moloz.

UPDATE/ Un grup de soldați ucrainei au pătruns în clădirea teatrului. Imagini video au fost publicate de canalul de telegram NEXTA:Potrivit cotidianului Novosti.dn.ua, în teatru se adăposteau aproximativ o mie de localnici.

În prezent se precizează informații despre victime. Numărul morților și răniților este încă necunoscut.

„Nu se știe câți morți sunt sub dărâmături. Acum se duc lupte grele. Nimeni nu poate ajunge la locul exploziei, nu știm dacă sunt supraviețuitori. Și cel mai rău lucru este că nu îi putem scoate din dărâmături”, a declarat Serhii Taruta, fostul șef al Administrației Regionale de Stat Donețk.

Agenția de presa ucraineană UNIAN a publicat pe rețelele de socializare mai multe imagini video:Mariupol, un oraș-port strategic de la marea Azov este atacat de trupele ruse din prima zi a invaziei, 24 februarie. În urma unei serii de eşecuri, în lipsa unui armistiţiu ruso-ucrainean, evacuările de la Mariupol s-au accelerat din cauză că locuitorii nu mai au apă şi hrană.

Culoarul umanitar pe care circulă vehicule între Mariupol şi Zaporojie, prin Berdiansk, este un drum 270 de kilometri.

Un bombardament rus, săptămâna trecută, a unei maternităţi din acest oraş a provocat un val de indignare în lume. Peste 2.500 de locuitori din Mariupolul au fost uciși din 24 februarie, începutul invaziei ruse, a anunțat luni, 14 martie, un înalt oficial al Președinției Ucrainei, într-un comunicat de presă.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media