METEO/ Cod Galben de instabilitate atmosferică: Se prevăd averse puternice, însoțite de vânt, fulgere și grindină

2 august 2021, 11:53 Mediu 109
Ploi.  Sursa: SHS/Facebook

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), a emis un nou Cod Galben. De această dată, meteorologii anunță că în orele serii de luni, 2 august, se așteaptă instabilitate atmosferică, alertă valabilă pe întreg teritoriul Republicii.

Astfel, în intervalul orelor 17:00 - 23:00, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-20 l/m2) însoțite de grindină și vijelie de până la 15-20 m/s.


În aceste condiții, se recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor și a cablurilor electrice, care pot cădea la pământ;

De asemenea, șoferii sunt îndemnață să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântuCoaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte solicită Parlamentului să numească o nouă componență a Comisiei Electorale Centrale sau Apel către Parlament din partea CALC: Coaliția cere numirea noilor membri ai CECl puternic îi poate doborî.

Un alt pericol îl constituie folosirea focului deschis.

În același timp, astăzi este valabil Codul Galben de caniculă, emis la 28 iulie.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media