Dosarul contrabandei de țigări de la Cahul. PCCOCS anunță că 3 complici au fost reținuți

27 august 2021, 19:30 Justiție 188
contrabandă cu țigări la Cahul.  Sursa: PCCOCS

Încă 3 complici au fost reținuți și urmează a fi prezentați magistraților de către procurorii PCCOCS, pentru aplicarea măsurilor preventive în cadrul dosarului de contrabandă de la Cahul. Este vorba despre dosarul celor 179 de cutii de țigări Ashima de contrabandă, ridicate la Cahul la sfârșitul lui iulie, anunță PCCOCS pe pagina sa de facebook.

Amintim că în noaptea de 26 spre 27 iulie, în una din localitățile din raionul Cahul, în cadrul unei acțiuni comune a serviciului vamal și a Procuraturii specializate a fost depistată activitatea unei grupări criminale specializate în contrabanda cu țigarete și reținut un microbuz cu o cantitate de 179 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

De asemenea, în compartimentul marfar au fost depistate două bărci gonflabile, motoare pentru acestea și dispozitive de umflare rapidă a bărcilor, fapt ce confirmă intenția infracțiunii de contrabandă. Marfa urma să fie transportată prin contrabandă, prin eludarea posturilor vamale, în România.

Conform informațiilor operative, ar rezulta că acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro pentru o cutie.

În cadrul operațiunii, a fost posibil de identificat și stabilit șase persoane, care erau implicate nemijlocit în transportarea mărfurilor de contrabandă. Acestea au fost reținute. Procurorii intenționează ca până la expirarea a 72 de ore (termenul de reținere) să înainteze învinuirea și să solicite de la judecătorul de instrucție aplicarea măsurii preventive – arestul pe un termen de 30 de zile, pentru fiecare dintre ei.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media