Lista țărilor care recunosc certificatele de vaccinare emise în Republica Moldova

14 august 2021, 10:00 Sănătate 909
certificat COVID-19 RM.  Sursa: Replica Media

Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene (MAEIEI) a actualizat lista statelor care recunosc certificatele de vaccinare emise de autoritățile sanitare ale Republicii Moldova. Astfel, moldovenii vor putea călători cu certificatul național de vaccinare în peste 20 de țări europene, dar și în țări precum Georgia sau Turcia.

Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare cu autoritățile din Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazakhstan, Turkmenistan, Belarus, ceea ce înseamnă că cetățenii Republicii Moldova care au dovada vaccinării împotriva COVID-19 vor putea călători fără probleme în aceste state.

Totodată, Autoritățile din Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Serbia, Franța, au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene.

Aceste prevederi, însă, pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe ale Cehiei, Greciei, Poloniei, Marii Britanii, Franței, Rusiei, Irlandei, Letoniei, Italiei, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Serbia, Luxemburg, Armenia, Uzbekistan.

Amintim că vineri, 13 august 2021, membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au anunțat în ședința de astăzi, 13 august, instituirea stării de alertă Cod Portocaliu la nivel național și au aprobat un set de recomandări noi pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19. Decizia va intra în vigoare începând de luni, 16 august 2021.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media