Precizările Ministerului Apărării în legătură cu declarațiile șefei serviciilor de informații ale SUA, Avril Haines

10 mai 2022, 21:48 Societate 321
Ministerul Apărării.  Sursa: primul.md

Ministrul Apărării de la Chișinău a emis o notă explicativă privind declarațiile șefei Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, care a informat despre potențiale scenarii de continuare a conflictului în Ucraina, printre care a menționat și intențiile președintelui rus, Vladimir Putin, de a stabili un coridor terestru spre regiunea transnistreană. Ministerul a făcut apel la opinia publică de a evita orice speculații și a nu scoate din context declarațiile acesteia și a dat asigurări că în prezent nu există risc de extindere a războiului pe teritoriul nostru.

Autoritățile Republicii Moldova sunt în strânsă cooperare și schimb de informații cu partenerii țării noastre, inclusiv SUA. Instituțiile abilitate din țara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluțiile de securitate din regiune, iar cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru. Avem planuri clare de acțiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare. Viața și siguranța cetățenilor este prioritatea noastră”, se arată în nota explicativă a Ministerului Apărării.


Reacția vine după ce șefa serviciilor de informații ale SUA, Avril Haines, a declarat marți în fața Comisiei pentru serviciile armate din Senatul American, Vladimir Putin se pregătește pentru un conflict îndelungat în Ucraina, că nu se va limita în războiul declanșat împotriva Ucrainei doar la regiunea Donbas și ar fi hotărât să stabilească un coridor terestru către teritoriul controlat de ruși din Republica Moldova.

Ministerul Apărării precizează că este vorba doar despre niște scenarii și a făcut un apel la opinia publică de a evita orice speculații și de a nu scoate din context declarațiile oficialei americane, creea ce ar creea stări de neliniște și frică în societate.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media