VIDEO/ PAS îl acuză pe Ion Ceban că obligă profesorii și elevii să participe la un concert organizat de Primărie. Edilul capitalei: „Mai mari aberații nu am auzit”

14 iunie 2022, 14:24 Politică 560
Angela Munteanu-Pojoga și Ion Ceban.  Sursa: Colaj Replica Media

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Angela Munteanu-Pojoga, a declarat astăzi, 14 iunie, în cadrul unei conferințe de presă că primarul general al capitalei, Ion Ceban, că ar fi obligat printr-un Demers ca profesorii și elevii să vină la un concert organizat de Primăria Chișinău. Drept replică, edilul cpaitalei a precizat că Direcția Generală, Educație, Tineret și Sport a transmis către instituțiile de învățământ doar o informație cu privire la programul evenimentului, ora și locația evenimentului „Gala Absolvenților” și a acuzat PAS că fac „show politic din toate evenimentele organizate de Primăria Chișinău.”

„Andrei Pavaloi a emis un demers către toți directorii de instituții de învățământ. Ion Ceban obligă toți directorii instituțiilor de învățământ secundar să se prezinte obligatoriu la un concert. Mai mult decât atât, acesta îi obligă nu doar pe directori, dar și pe diriginți și elevi ai claselor absolvente să meargă la un concert într-un parc din capitală. astfel de obligații sunt similare cu cele din timpurile când țara era guvernată de socialiști și comuniști, când învățătorii și medicii erau folosiți ca numere statistice la evenimentele de partid benevol-obligatorii. Nu impuneți oamenii să vină la evenimentele voastre preelectorale, nu aveți niciun drept să impuneți pe nimenisă vină la concertele voastre și nu aveți dreptul să intimidați pe cei care refuză să participe la astfel de distracții”, a declarat Angela Munteanu-Pojoga.

Deputata PAS a solicitat organelor competente să analizeze „aceste chemări obligatorii prin prisma abuzului în serviciu, iar cei care se fac vinovați să fie penalizați.”

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a calificat aceste declarații ale deputatei PAS drept „aberații”.

„Mai mari aberații din partea PAS nu am auzit! Îndeamnă oamenii și absolvenții să nu vină la un concert organizat de Primăria Chișinău dedicat absolvenților!
Propun ca acest subiect să fie discutat mâine cu domnul Emmanuel Macron. E de râs și de plâns ce fac acești oameni în statul Republica Moldova!”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului capitalei, înștiințarea a fost transmisă de către Direcția Generală, Educație, Tineret și Sport către toate instituțiile educaționale cu ocazia organizării de către Primăria Chișinău a Galei Absolvenților pentru a informa despre programul evenimentului, ora și locația.

„Conform Legii, Direcția a solicitat ca împreună cu absolvenții să fie prezentă și conducerea, dar și profesorii pentru a participa la acest eveniment festiv care va avea loc în aer liber, în Parcul „La Izvor”. Cei din PAS nu fac altceva decât show politic din toate evenimentele organizate de Primăria Chișinău. Este un eveniment cultural organizat de Primărie pentru toți absolvenții”, a conchis primarul general.
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media