VIDEO/ Bărbat, reținut pentru comercializarea drogurilor chiar în plină stradă. Valoarea lor se ridică la circa 700.000 de lei

23 iunie 2022, 10:09 Societate 36
Canabis.  Sursa: Poliția RM

Un bărbat de 46 de ani a fost reținut în flagrant pe o stradă din capitală, în timp ce vindea pachețele de tip zip-lock în care se afla o substanță vegetală cu miros specific de „marijuana”.

Find documentată activitatea infracțională a bărbatului, polițiștii au acumulate probe concludente ce demonstrează implicarea acestuia în comercializarea substanțelor interzise.

În urma percheziției corporale și la domiciliul acestuia, din comuna Băcioi, forțele de ordine au depistat mijloace bănești, obținute în urma comercializării drogurilor, aproxipativ două kg de o substanță narcotică „hidroponică”, plante de „cannabis” îngrijite și crescute în seră, cântar electronic de mici dimensiuni folosit pentru cântărirea și repartizarea dozelor.

Corpurile delicte depistate au fost ridicate și sigilate conform procedurii. Valoare drogurilor ridicate, pe piața tenebră se ridică la suma de 700.000 de lei.

Bărbatul anterior judecat pentru tâlhărie, este cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, infracțiune care, conform legislației se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 de ani.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media