LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina. Lupte continue în Severodonețk, Slobojanske și Harkiv. Rușii au încercat să recucerească o parte din teritoriul din Bugul de Sud

3 iunie 2022, 06:59 Ucraina 414
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

100 de zile de rezistență a Ucrainei în fața armatei ruse, după invazia Rusiei pe teritoriul ucrainean din 24 februarie sub pretextul unei „operațiuni de demilitarizare și denazificare” a poporului ucrainean. Armata rusă și-a concentrat eforturile pentru a prelua controlul total asupra regiunilor Luhansk și Donețk. Rușii au avansat mult în Severodonețk, dar armata ucraineană se menține pe poziții.

În același timp, soldații ruși continuă să bombardeze regiunile de frontieră ale Ucrainei pentru a-i face pe ucraineni să slăbească forțele în Donețk și Luhansk, și, de asemenea, pentru a ține nave cu lansatoare de rachete în Marea Neagră.

În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei continuă contraofensiva în direcția Herson.

UPDATE 21:45. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că a pregătit o listă de peste 12.000 de ruși împotriva cărora diplomații ucraineni vor solicita să fie sancționați, potrivit declarațiilor reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Oleg Nikolenko oferite pentru UNIAN.

„Ucraina va continua să caute mijloace prin care să impună sancţiuni Patriarhului Kirill al Rusiei şi altor ruşi care subminează securitatea naţională. În general, partea ucraineană a pregătit o listă de sancţiuni care include peste 12.000 de oligarhi ruşi, oficiali, propagandişti, criminali de război”, a subliniat Nikolenko.

„Colaborăm cu partenerii noștri la un mecanism care să prioritizeze aplicarea sancțiunilor personale împotriva tuturor celor care contribuie sau sunt implicați în agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a mai spus el.

UPDATE 21:31. Procuratura Generală a Ucrainei a anunțat astăzi, 3 iunie, despre identificarea a altor doi soldați ruși suspectați de încălcarea legii și obiceiurilor de război, scrie Hromadske.

Potrivit oamenilor legii, unul dintre ei a ordonat să deschidă focul asupra unei mașini în care erau civili, în Harkiv, iar celălalt - a împușcat un civil.

UPDATE 20:28. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a reafirmat astăzi, 3 iunie, suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, la cele 100 de zile de agresiune rusă pe teritoriul ucrainean.

„Astăzi se împlinesc 100 de zile de la începutul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei care cauzează suferință, pierderi de vieți omenești și distrugeri. Țara noastră a condamnat războiul nejustificat și a chemat la pace din prima zi a agresiunii militare, adăpostind în casele moldovenilor zeci de mii de familii ucrainene. Poporul nostru este solidar cu poporul ucrainean prieten care suferă mult urmare a acestei tragedii. Reafirmăm cu această ocazie suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în comunicatul MAEIE.

UPDATE 19:47. Procuratura Generală a Ucrainei anunță astăzi, 3 iunie, că Procuratura din cartierul Pecersk din Kiev a permis inițierea unei anchete speciale asupra fostului președinte fugar al Ucrainei Viktor Ianukovici, suspectat de trădare de patrie prin semnarea, în 2010, a Acodrului de la Harkiv, scrie Hromadske.

Potrivit anchetei, la 21 aprilie 2010, la Harkiv, Ianukovici a semnat în numele Ucrainei un acord între Ucraina și Rusia, prin care a prelungit cu 25 de ani șederea Flotei Ruse de la Marea Neagră în Ucraina.

Anchetatorii cred că în acest fel au fost create în mod artificial condițiile prealabile pentru creșterea numărului de trupe rusești pe teritoriul Ucrainei, reechiparea și modernizarea acestora., iar ulterior a dus la invazia și ocuparea Crimeei de către Rusia.

UPDATE 18:45. Situația din regiuni, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, la data de 3 iunie, ora 18:00:

 • Rămâne amenințarea cu rachete lansate de pe teritoriul Belarusului;
 • În direcția Siversk, rușii au lansat o lovitură cu rachete în zona Krasnopillea, regiunea Sumî și au tras cu obuze de mortar în Mîhalciîna-Sloboda, regiunea Cernihiv;
 • În direcția Slobojanske, rușii s-au concentrat pe reținerea avansului Forțelor Armate în direcția frontierei de stat. Ei continuă să tragă asupra armatei ucrainene folosind avioane, artilerie, lansatoare de rachete multiple, mortare și tancuri. Explorările sunt în desfășurare pentru a găsi punctele slabe în apărarea Forțelor Armate și pentru a determina alte domenii de acțiune. Sprijinul logistic și întărirea grupării de trupe rusești nu încetinește;
 • În direcția Harkiv, armata rusă continuă să distrugă obiecte civile. O lovitură aeriană a fost efectuată de elicoptere Mi-8 asupra pozițiilor forțelor armate ucrainene din zonele așezărilor Slatine și Dementiivka;
 • În direcția Slaviansk, rușii se pregăteau să reia ofensiva, concentrând grupuri de până la douăzeci de grupuri tactice de batalion. Pentru a îmbunătăți situația tactică, au încercat în zadar să lanseze o ofensivă în direcțiile așezărilor Barvinkove și Sviatohirsk;
 • În direcția Donețk, rușii s-au concentrat în regiunea Severodonețk. Rușii au luat cu asalt zonele rezidențiale din partea de est a orașului, ostilitățile active continuă. Rușii au avansat și în direcțiile Bahmut, Soledar și Lîsîceansk, dar fără succes: s-au retras în pozițiile lor anterioare. De asemenea, au încercat să preia controlul pe malul stâng al râului Doneț și să creeze condiții pentru forțarea acestuia de către principalele forțe ale grupului;
 • În direcția Liman, ocupanții au folosit artilerie cu reacție în zonele Shchurove și Brusivka. Rușii nu au condus ostilități active în zonele Avdiivka, Kurahove, Novopavlivske și Zaporojie. În zonele Piskiv, Nikolaivka, Poltavka și Pokrovske au fost înregistrate bombardamente cu mortar și artilerie cu reacție;
 • În direcția Bugul de Sud, rușii încearcă să recâștige terenul pierdut;
 • Navele rusești în Marea Neagră și Azov s-au concentrat pe izolarea zonelor de luptă și pe blocarea transportului civil în nord-vestul Mării Negre;
 • Mobilizarea forțată a civililor continuă pe teritoriul ocupat de ruși al regiunii Donețk. Armata rusă, amenințând răspunderea penală, încearcă să compenseze pierderile unităților suferite în lupta împotriva Ucrainei.

UPDATE 17:37. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a venit astăzi, 3 iunie, cu un mesaj pe pagina sa de Telegram, cu ocazia împlinirii a 100 de zile de război pe teritoriul său, subliniind că în această perioadă „Rusia nu a reușit să atingă măcar un singur obiectiv strategic, dar a încercat să-și reverse neputința sa asupra civililor și a infrastructurii ucrainene.”

UPDATE 16:13. Fondatorul „Yandex” Arkadii Volozh a fost inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

Cel de-al șaselea pachet de sancțiuni UE în legătură cu invazia rusă a Ucrainei a intrat astăzi în vigoare.

Documentul corespunzător a fost publicat în jurnalul oficial al UE.


UPDATE 15:55. De mâine, 4 iunie, compania ucraineană „Energoatom” care deține 16 reactoare nucleare în Ucraina anunță că începe livrările de energie electrică în Republica Moldova. Într-un comunicat oficial, compania spune că pentru început, va livra 85,2 mii de MW/h la un preț de 77 de dolari per megawatt oră.

„Energoatom are un potențial mare pentru a produce energie electrică și pentru a o exporta atât în Republica Moldova, cât și în țările UE, fiind una din prioritățile de dezvoltare a companie. Asigurarea energetică a Republicii Moldova depinde de Centrala Electrică moldovenească ce aparține Federației Ruse. Exportul ucrainean va permite diversificarea furnizorilor și va spori securitatea energetică a țării”, se arată în aununțul Energoatom.


UPDATE 15:21. Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a declarat că creșterea cheltuielilor militare germane înseamnă că țara se remilitarizează și ar crește riscurile de securitate pentru Moscova.

„Percepem declarația cancelarului german (Olaf Scholz) ca încă o confirmare a faptului că Berlinul a stabilit un curs pentru o remilitarizare accelerată a țării. Cum s-ar putea termina asta? Din păcate, acest lucru este bine cunoscut din istorie”, a spus Zaharova.


UPDATE 14:11. Vladimir Zelenskiy a publicat un videoclip filmat lângă biroul președintelui Ucrainei de pe strada Bankova. Împreună cu el, a apărut prim-ministrul Denis Șmigal, șeful fracțiunii Slujitorul Poporului David Arakhamia, șeful biroului președintelui Ucrainei Andrii Yermak și consilierul șefului Oficiului Prezidențial Mihail Podolyak. Zelensky a subliniat în mesajul său că toți oficialii, inclusiv el însuși, continuă să lucreze de la Kiev.

Liderul de la Kiev înregistrat un videoclip similar în a doua zi de război. La scurt timp după ce presa rusă a preluat declarația președintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, precum că președintele Ucrainei ar fi fugit în Polonia.

„Echipa noastră este mult mai mare. Forțele Armate ale Ucrainei sunt aici. Oamenii statului nostru sunt aici. Apărăm Ucraina de 100 de zile. Victoria este a noastră. Slavă Ucrainei!" – a spus președintele ucrainean.


UPDATE 13:30. Briefing al Ministerului rus al Apărării, principalele declarații:

- Forțele Armate Ruse cu rachete aeriene de înaltă precizie au lovit 21 de zone de concentrare ale Forțelor Armate ale Ucrainei într-o zi;

- Kievul, cu sprijinul financiar al Regatului Unit, ar face filme despre eficiența ridicată a armelor occidentale în Ucraina;

- Avioanele rusești au lovit 37 de zone de concentrare a forței de muncă și a echipamentelor militare ucrainene. Peste 360 ​​de soldați ucraineni au fost uciși, 49 de piese de arme și echipamente au fost distruse;

- Sistemele rusești de apărare aeriană au distrus trei vehicule aeriene fără pilot ucrainene într-o zi, au interceptat trei rachete Uragan MLRS;

- Aviația rusă a distrus 13 tancuri ucrainene și vehicule de luptă de infanterie, sistemul de rachete antiaeriene Osa-AKM și două instalații Grad MLRS.


UPDATE 12:41. Uniunea Europeană a aprobat oficial al șaselea pachet de sancțiuni legate de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Iată câteva măsuri, printre altele, incluse în noul pachet de sancțiuni:

- UE a interzis achiziționarea și importul de țiței și anumite produse petroliere din Rusia către UE. Eliminarea treptată a petrolului rusesc va dura de la 6 luni pentru țiței la 8 luni pentru alte produse rafinate. O excepție temporară este prevăzută pentru importul de țiței prin conducte către acele state membre UE „care, datorită poziției lor geografice, suferă de o dependență deosebită de aprovizionarea din Rusia și nu au alternative viabile”;

- Sberbank, Moscow Credit Bank, Russian Agricultural Bank și Belarus Bank for Development and Reconstruction sunt deconectate de la SWIFT;

- UE suspendă difuzarea a trei canale TV de stat ruse: RTR-Planeta, Rossiya-24 și International TV Center;

- UE extinde lista persoanelor și entităților afectate de restricțiile la export pentru bunuri și tehnologii cu dublă utilizare. Astfel de completări la listă includ atât organizații rusești, cât și bieloruse;

- În plus, UE a interzis furnizarea de servicii de contabilitate și relații publice în Rusia și a impus și sancțiuni individuale împotriva persoanelor fizice și juridice, inclusiv celor „responsabile pentru atrocitățile comise de trupele ruse la Bucha și Mariupol” și „sprijinirea războiului”.


UPDATE 12:22. Națiunile occidentale trebuie să se pregătească pentru un lung „război de uzură” în Ucraina, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după discuțiile de la Casa Albă cu președintele american Joe Biden, relatează AFP, preluat de Agerpres.

„Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”, a declarat Jens Stoltenberg în faţa jurnaliştilor.

Jens Stoltenberg este prezent în capitala americană pentru a pregăti summitul NATO prevăzut să aibă loc între 28 şi 30 iunie la Madrid şi a precizat că are intenţia de a obţine rezultate înaintea evenimentului.

Războiul din Ucraina „s-ar putea termina mâine, dacă Rusia pune capăt agresiunii sale”, a declarat miercuri secretarul general al NATO în cadrul unei conferinţe de presă alături de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Dar „nu vedem niciun semn în această direcţie în acest stadiu”, a adăugat el.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina va dura încă „multe luni”, a afirmat la rândul său Antony Blinken.


UPDATE 11:20. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat că UE este alături de Ucraina, în contextul a 100 de zile de la invazia țării de către Rusia.

„Acum 100 de zile, Rusia și-a declanșat războiul nejustificat împotriva Ucrainei. Curajul ucrainenilor impune respectul și admirația noastră. UE este alături de Ucraina. Astăzi, la Paris, voi discuta cu Emmanuel Macron despre sprijinul actual și viitor al UE pentru țară”, a scris șefa Comisiei Europene.


UPDATE 10:57. Consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podolyak a postat un mesaj pe Twitter în care spune că Ucraina nu intenționează să folosească armele SUA pentru a ataca teritoriul Rusiei și a spus că este dezinformare din partea Rusiei pentru a sugera că ar face acest lucru.

„Sarcina nr. 1 astăzi pentru Rusia - să submineze încrederea dintre Ucraina și SUA. Ucraina poartă un război defensiv și nu intenționează să folosească MLRS pentru a ataca instalațiile din Rusia. Partenerii noștri știu unde le sunt folosite armele. Orice acuzații de astfel de intenții - PSYOP al serviciilor speciale ruse”, spune Podolyak.


UPDATE 10:08. Situația din regiunile ucrainene. Rezumatul administrațiilor regionale:

Regiunea Dnepropetrovsk: aseară unul dintre satele din regiunea Zelenodolsk a fost bombardat, o femeie și cei doi copii ai ei au fost răniți acolo. Satul a fost grav avariat, una dintre obuze a lovit o clădire de locuințe. A mai avut loc un alt bombardament noaptea, conform datelor preliminare, în urma acestuia nu au fost victime.

Regiunea Harkiv: noaptea, ca urmare a bombardării Harkiv-ului, a început un incendiu într-una dintre clădirile administrative ale orașului. Potrivit datelor preliminare, nu există victime. În plus, satul Tsirkuny a fost bombardat, acolo au luat foc case și anexe. În ultimele 24 de ore, 6 persoane au fost rănite în regiune, încă una a murit.

Regiunea Donețk: În timpul zilei - 17 atacuri de la toate tipurile de arme (arme de calibru mic, tancuri, artilerie, mortare, Grad MLRS, aviație) 14 așezări, inclusiv Slaviansk, Donețk, Raygorodok, Semenovka, Bakhmut, Avdeevka, Krasnogorovka, Toretsk și altele . Au fost avariate 23 de obiecte - 20 de clădiri rezidențiale, clădirile refractare din Krasnogorovsk și cocserii Avdeevka. Trei persoane au murit și opt au fost rănite.

Regiunea Sumî: Pe 2 iunie, după ora 17:00, armata rusă a deschis focul din mortiere pe teritoriul regiunii Miropol de pe teritoriul lor. Nu există victime sau distrugeri.

Regiunea Luhansk: bombardarea infrastructurii civile și a pozițiilor armatei ucrainene în zonele Severodonețk, Borovskoye, Ustinovka și Lysichansk continuă. Armata rusă a efectuat lovituri aeriene la Mirnaya Dolina. Joi dimineață, o femeie a fost ucisă de un obuz de artilerie în Lisichansk.


UPDATE 09:53. Șeful administrației regionale Lugansk, Serghei Gaidai, a declarat că luptele din Severodonețk și împrejurimile sale continuă.

„În Severodonetsk, unde au loc lupte în centrul orașului, nouă case au fost avariate. În Lîsîceansk, două au fost avariate, precum și infrastructura și transportul pompierilor. În special, patru mașini care ar putea activa pentru stingerea incendiilor și ar putea salva 16 case au fost distruse în Gorny, șase în Zolote, încă trei în Toshkovka”, a spus el.

Potrivit lui Gaidai, un locuitor din Lîsîceansk a fost ucis în dimineața precedentă din cauza bombardamentelor rusești.

Șeful regiunii Luhansk a adăugat că în „zona Metelkino și Belogorovka, inamicul a încercat să efectueze operațiuni de asalt”, dar a suferit pierderi și s-a întors pe poziții. În plus, Gaidai susține că avioanele rusești au efectuat lovituri aeriene în apropiere de Mirnaya Dolina.


UPDATE 09:38. Forțele ucrainene anunță despre pierderile ruse din ziua invaziei și până în prezent:

personal - aproximativ 30.950 (+ 100);

rezervoare + 1367 (+4);

mașini blindate de luptă - 3.366 (+12);

sisteme de artilerie - 661 (+14);

RSZV / MLRS - 207 (+0);

sisteme de război antiaerian - 95 (+0);

aeronave - 210 (+0);

elicoptere-175 (+0);

UAV nivel operațional-tactic - 535 (+14);

rachete de croazieră - 121 (+1);

nave de război / bărci - 13 (+0);

autocisterne/vehicule și rezervoare de combustibil - 2329 (+4);

echipamente speciale - 51 (+0).


UPDATE 09:27. Informații militare britanice: Rusia poate alunga armata ucraineană din regiunea Lugansk în termen de două săptămâni, dar nu a început războiul pentru asta.

- Rusia nu a reușit să-și atingă obiectivele inițiale de a captura Kievul și centrele ucrainene de stat. Datorită rezistenței încăpățânate a ucrainenilor și eșecului de a captura aerodromul Gostomel, ofensiva a fost respinsă în primele 24 de ore;

- După eșecul planului inițial din cauza ipotezelor de planificare eronate și a execuției tactice greșite a acestor planuri, conceptul operațiunii s-a schimbat și sa concentrat pe Donbas;

- În Donbas, Rusia obține acum succes tactic. Trupele ruse au reluat și își mențin avântul și dețin inițiativa în ofensivă;

- În acest moment, Rusia controlează peste 90% din teritoriul regiunii Luhansk. În următoarele două săptămâni, probabil că va putea aduce această cifră la 100%. Dar acest lucru se va realiza cu prețul unei cheltuiri mari de resurse, precum și datorită concentrării forțelor și puterii de foc pe un sector mic al campaniei;

- Pe alte fronturi și direcții, Rusia nu a reușit să implementeze nicio manevră sau mișcare și a intrat în defensivă;

- În comparație cu planul inițial, niciunul dintre obiectivele strategice nu a fost atins. Pentru ca Rusia să obțină orice formă de succes ar necesita o investiție uriașă de resurse umane și materiale și mult timp suplimentar.


UPDATE 08:57. Deputații Parlamentului R. Moldova susțin că războiul declanșat de Rusia în Ucraina trebuie să se încheie cât mai curând, iar părțile să se așeze la masa de negocieri pentru a relua tratativele pentru pace.

În același timp, parlamentarii spun că în cele 100 de zile de agresiune militară în statul vecin i-a învățat că „nu trebuie să enerveze ursul” și că R. Moldova „trebuie să-și întărească apărarea”, iar „riscurile unei agresiuni militare trebuie întotdeauna prevăzute, calculate și preîntâmpinate atunci când este posibil”.


UPDATE 08:07. Peste 20% din teritoriul Ucrainei este ocupat de armata rusă, cel puțin 23,8 mii de kilometri de drumuri, 6,3 mii de căi ferate și 41 de poduri de cale ferată, 643 de unități de sănătate, 1.123 de instituții de învățământ, 621 de grădinițe, 192 de clădiri culturale, 115 de clădiri religioase, 178 de depozite, 99 de clădiri administrative, 28 de depozite de petrol și 19 centre comerciale au fost avariate, distruse sau jefuite de ruși în cele 100 de zile de agresiune rusă pe teritoriul ucrainean.

Peste 9.000 de civili au fost uciși sau răniți în lupte, dintre care peste 700 sunt copii, peste 12 milioane dintre cetăţeni au fost forţaţi să îşi părăsească casele din cauza războiului, dintre care peste 6,6 milioane de oameni și-ai găsit refugiul în alte state, fugind de ororile războiului, iar 200.000 de copii au fost deportați în Rusia. Totodată, 9.000 de persoane au fost declarate dispărute, iar Poliția Națională a Ucrainei le-a dat în căutare.

În 100 de zile de război, pierderile economice directe și indirecte ale Ucrainei se ridică la peste 600 de miliarde de dolari.


UPDATE 07:56. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a acceptat scrisorile de acreditate a ambasadorilor SUA, Bridget Brink, ambasadorului Republicii Moldova, Valeriu Chiveri și ambasadorului Republicii India, Harsha Kumar Jane, care au revenit la Kiev pentru a-și începe misiunea diplomatică, întreruptă din cauza agresiunii ruse pe teritoriul ucrainean.

Primind acreditările din partea Ambasadorului R. Moldova, Vladimir Zelenskiy a remarcat că la începutul agresiunii ruse, țara noastră a acceptat un număr mare de ucraineni care solicitau azil.

„Țările noastre sunt unite de credința în dreptate. Nu vreau să spun astăzi că țările noastre sunt unite prin dezastru, pentru că știm ce este ocupația. Ne unește fericirea, pentru că știm ce este libertatea”, i-a spus președintele ucrainean lui Variu Chiveri.


UPDATE 07:10 În 98 de zile de agresiune rusă împotriva Ucrainei, ocupanții au ucis 32 de oameni din media. Potrivit datelor Uniunii Naționale a Jurnaliștilor din Ucraina, au fost confirmate 32 de fapte de deces al lucrătorilor mass-media în diferite circumstanțe. Printre morți se numărau jurnaliști de serviciu; mediatori - victime civile; reprezentanți ai presei mobilizați pentru a apăra în armată Ucraina.

Opt jurnalişti au fost ucişi în îndeplinirea datoriei. Dintre aceștia, trei sunt ucraineni și cinci străini. Două femei și șase bărbați. Cea mai recentă victimă a ocupanților a fost jurnalistul de televiziune francez Frederic Leclerc-Imhoff, care pregătea un material despre evacuarea civililor din regiunea Luhansk.


UPDATE 06:47. Institutul pentru Studiul Războiului a anunțat principalele evenimente, la 2 iunie:

 • Operațiunile rusești de avansare spre Slaviansk din sud-estul orașului Izium și vestul localității Liman înregistrează progrese nesemnificative, deoarece forțele ruse continuă să acorde prioritate Severodonețkului în detrimentul altor axe de avans.
 • Forțele ruse au continuat atacurile împotriva Severodonețk și Lîsîceansk pentru a revendica controlul deplin al regiunii Luhansk. Forțele ruse au făcut progrese în jurul Avdiivka.
 • Contraofensivele ucrainene din nord-vestul regiunii Herson au împins forțele ruse pe malul estic al râului Inguleț și vor continua probabil să perturbe liniile de comunicație terestre rusești (GLOC) de-a lungul autostrăzii T2207.
 • Kremlinul a continuat să urmeze măsuri ocupaționale inconsecvente în sudul Ucrainei, indicând atât rezistența ucraineană pe scară largă, cât și probabila indecizie a Kremlinului cu privire la modul de integrare a teritoriului ocupat.

REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie și 2 iunie.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media