Maia Sandu: „Felicitări, Moldova, pentru prestația de la „Eurovision! Felicitări, Ucraina, pentru victorie!”

15 mai 2022, 11:08 Muzică 376
Zdob și Zdub și Frații Advahov pe scena de la Eurovision.  Sursa: eurovision.tv

Președinta Maia Sandu a salutat evoluția bună a Republicii Moldova la Eurovision și a felicitat Ucraina pentru victorie. Într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, șefa statului a mulțumit public formației „Zdob și Zdub” și Fraților Advahov pentru prestație menționând că au „spart hotarele și tiparele și ați dus, a câta oară, faima Republicii Moldova în lume”.

„Mulțumesc Formației „Zdob și Zdub” și Fraților Advahov pentru că, prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală. Iar votul publicului, care a rezonat cu „Trenulețul” nostru și ne-a dat un număr impresionat de puncte, a demonstrat încă o dată că suntem o țară europeană și avem o cultură europeană. Ați spart hotarele și tiparele și ați dus, a câta oară, faima Republicii Moldova în lume. Vă mulțumim că ne-ați făcut să ne simțim mândri și apreciați de o lume întreagă”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook.Republica Moldova a intrat în top 10 la concursul internațional Eurovision Song Contest 2022. Băieții de la Zdob și Zdub și orchestra Fraților Advahov au reușit să claseze țara noastră pe locul 7. Moldovenii noștri au ridicat sala în picioare cu melodia „Trenulețul”, cântată în limba română și engleză. Publicul a fost încântat de prestația lor, au chiuit și au dansat. Câștigătoarea ediției de anul acesta a devenit țara vecină, Ucraina.Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media